Zastaví ma len smrť, odkazuje odporca islamu Geert Wilders, ktorý hodlá zakázať Korán a zavrieť mešity

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

    „Ľudia, ktorí ma chcú zastaviť, ma musia najprv zabiť,“ odkázal svojim odporcom holandský politik Geert Wilders, ktorý sa preslávil tvrdým odporom proti islamu. Ako predseda Strany za slobodu verí, že vyhrá budúce holandské voľby s programom, v ktorom sľubuje zákaz Koránu a zatvorenie mešít v Holandsku. Ľuďom v tomto predvolebnom programe sľubuje, že im znovu vráti ich krajinu, ktorú im berú súčasné elity.

    Plagát, ktorý predstavil na sociálnej sieti Twitter, je vraj odkazom pre všetky tieto elity, medzi ktoré podľa Wildersa patrí holandský premiér Mark Rutte, štátny zástupca či holandské tajné služby.

     

     

    Patrí sa dodať, že pred niekoľkými dňami Wildersa dokonca holandský súd odsúdil za údajné podnecovanie k nenávisti. Veľmi hrubo sa vraj vyjadroval na adresu Maročanov žijúcich v Holandsku. V záverečnej reči však súdu povedal, že v tom nevidí problém, pretože éra politickej korektnosti podľa jeho názoru už skončila. Požiadal preto o súd, aby ho oslobodil. Hájil sa okrem iného tým, že nehovorí len sám za seba, ale aj za státisíce svojich voličov; a že ak skončí za mrežami on, tak by za nimi mali skončiť aj všetci voliči, ktorí mu prejavujú dôveru.

    - Reklama -