Zarytý ateista Blaha sa stretol s arcibiskupom Zvolenským. Pápež František je väčší ľavičiar než väčšina sociálnodemokratických politikov, zaznelo

    0
    Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Oceňuje, že aj s druhou stranou dokáže nájsť spoločné názorové prieniky. Poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha sa po mnohých rokoch stretol s cirkevným hodnostárom, konkrétne s arcibiskupom Stanislavom Zvolenským.

    Nezáujem o politikove stretnutia s cirkevnými hodnostármi nie je nijako zvlášť prekvapivý, keďže samotný Blaha sám seba označuje za zarytého ateistu. 

    Nedávne stretnutie s čelným predstaviteľom katolíckej cirkvi u nás však v marxistovi Blahovi vyvolalo viaceré pozitívne reakcie. Zo svojich pocitov sa Blaha vyznal prostredníctvom svojho facebookového profilu.

    „Pozvanie na stretnutie s arcibiskupom Stanislavom Zvolenským ma potešilo, je to milá skúsenosť. Poďakoval som sa v mene socialistov za podporu pracujúcich ľudí počas sviatkov v obchodoch,“ začína vo svojom obsiahlejšom statuse na úvod Blaha.

    Ďalej tiež politik vysvetlil, v čom vidí spoločné názorové body. „Ako ľavičiari máme so sociálnou náukou cirkvi spoločnú aj podporu družstiev a výrobnej samosprávy, a preto som túto tému otvoril. Sú veci, na ktorých sa socialisti vedia zhodnúť aj s katolíckou cirkvou – najmä v sociálnej oblasti,“ upresnil.

    Smerácky poslanec tiež vyslovil názor, že ´pápež František je väčší ľavičiar než väčšina sociálnodemokratických politikov´.

    Na záver svojho komentára vyjadril Blaha túžbu po budúcej spolupráci, minimálne v oblastiach, v ktorých obe strany nachádzajú zhodu.

    „Ďakujem za príjemné stretnutie a teším sa na spoluprácu vo veciach, kde vieme nájsť spoločnú reč,“ dodal optimisticky. 

    - Reklama -