Zamestnával ju vraj radikálny islamský magazín, ale už roky robí dôverníčku Clintonovej. A teraz jej radí v kampani

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)
    Huma Abedinová, ktorá je dlhoročnou poradkyňou a dôverníčkou Hillary Clintonovej, v minulosti údajne editovala články radikálneho saudskoarabského Journal of Muslim Minority Affairs. Medzi nimi aj také, ktoré odporovali právam žien alebo vinili USA, že sú sami zodpovedné za teroristické útoky z 11. septembra 2001. 
     
    Americký New York Times uverejnil článok, v ktorom tvrdí, že Huma Abedinová bola roky asistentkou editora spomínaného radikálneho žurnálu. Pracovať pritom mala priamo pod svojou matkou, ktorá je, mimochodom, dodnes šéfeditorkou Journal of Muslim Minority Affairs. Ten je publikáciou Inštitútu pre otázky moslimskej menšiny (IMMA) so sídlom v Londýne. 
     
    Napojenie Humy Abedinovej na radikálny žurnál venujúci sa moslimskej tematike spomenul začiatkom tohto roka aj magazín Vanity Fair, ktorý písal o jej rodine a prostredí, z akého pochádza. Jej otec je zakladateľom londýnskeho Inštitútu pre otázky moslimskej menšiny (IMMA), ktorého úlohou je šíriť dobré meno moslimskej komunity vo svete. 
     
    Žurnál o otázkach moslimskej menšiny (Journal of Muslim Minority Affairs), ktorý inštitút vydáva, zamestnával Clintonovej poradkyňu Humu Abedinovú od roku 1996 až do roku 2008 a následne nastúpila na ministerstvo zahraničných vecí, ktoré v tom čase viedla práve Clintonová. Žurnál je pritom podľa amerických médií podnikom Abedinovej rodiny. Otec ho založil a matka ho dodnes vedie ako šéfeditorka. 

    Bola vraj len figúrkou 

    Abedinová odmieta obvinenia denníka New York Post, že by v kontroverznom moslimskom žurnále šírila propagandu zameranú proti západným hodnotám. Newsweek v máji priniesol názor vedenia republikánov, ktoré uviedlo, že má dôkazy o prepojeniach medzi radikálmi z Moslimského bratstva a Abedinovej rodinou. 
     
    Blízki spolupracovníci, ktorí s Humou Abedinovou pracovali na rezorte diplomacie počas funkčného obdobia Hillary Clintonovej, tvrdia, že o Blízkom východe alebo o islame hovorila len v súvislosti s prípravou rodinných osláv počas moslimských sviatkov. 
     
    Vedúci Clintonovej predvolebnej kampane uviedol, že Abedinová, ktorá je poradkyňou demokratickej nominantky na post šéfky Bieleho domu, nepracovala pre Žurnál o otázkach moslimskej menšiny (Journal of Muslim Minority Affairs) ako editorka a vraj bola len jednou z postáv, ale nie zamestnancom. 
     
    Štyridsaťročná Huma Abedinová teda podľa hovorcu Hillary Clintonovej nebola priamo zamestnaná žurnálom, ktorý šíri antifeministické tézy a striktné dodržiavanie islamského práva, ale pravda je, že podľa záznamov samotného Inštitútu pre otázky moslimskej menšiny (IMMA), ktorý žurnál prevádzkuje, bola asistentkou editora od roku 1996 až do roku 2008. Potom bolo jej meno zo zoznamu zamestnancov odstránené a krátko nato nastúpila ku Clintonovej na ministerstvo zahraničných vecí.  
     
     
     
    - Reklama -