Zákon platí aj pre Matoviča. Bugár je starý matador. A milý kolega Peter Marček… Pčolinský odpovedal na otázky

    0
    Peter Pčolinský (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Profil politika na PL slúži na spájanie poslanca a občana. Zástupca hnutia Sme rodina Peter Pčolinský podobne ako jeho kolegovia z Národnej rady Slovenskej republiky dostáva na profile otázky od našich čitateľov, pričom výnimkou nie sú ani poriadne štipľavé témy. Prinášame vám sumár toho najzaujímavejšieho, čo ste sa Petra Pčolínskeho opýtali. 

    Ficovláde nie, zato Sulík a Matovič…

    Celý profil poslanca Pčolinského by sa dal rozdeliť na niekoľko okruhov tém, pričom jednou z vecí, ktorá čitateľov zaujíma najviac, sú vnútorné pomery v hnutí Sme rodina, alebo to, či spôsob hlasovania prebieha štýlom, že “Borisko dá palček hore, palček dole“, píše sa v jednej z otázok. Rovnako čitateľov zaujíma, či celé pôsobenie hnutia v politike je iba rozmar ich predsedu, alebo majú plán pôsobiť v nej aj v ďalšom volebnom období.

    Pčolinský na rovinu odpovedá, že vymenovali desiatky okresných predsedov a neustále prijímajú nových členov. Ich cieľom je vytvoriť štruktúry a, samozrejme, byť v politike aj po ďalších voľbách. „Stále totiž neprišla zmena, ktorú Slovensko potrebuje,“ tvrdí. Rovnako pripúšťa, že si teoreticky vie predstaviť koalíciu so šéfom Obyčajných ľudí Igorom Matovičom a s lídrom aktuálne najväčšej opozičnej strany SaS Richardom Sulíkom. Jedným dychom však dodáva, že by to bolo ale veľmi ťažké. Rázne nie však hovorí na “Ficovládu”.

    Na otázku, či sa hlasuje podľa toho, ako Kollár ukáže palcom, vyjadril Pčolinský podozrenie, že túto odpoveď mu položil jeho bývalý stranícky kolega Peter Marček. „Hlasujeme podľa toho, ako sa dohodneme na klube pred každým hlasovaním,“ píše. Reaguje aj na údajné tvrdenia vykopnutej poslankyne Martiny Šikmkovičovej, ktorá sa mala vraj vyjadriť, že je Pčolinský pod vplyvom kolegu Milana Krajniaka, ktorý má byť aj ich sponzorom. „V klube si každý môže povedať, čo chce a pokiaľ nesúhlasí s hlasovaním, ako sa na klube dohodne, môže hlasovať pokojne inak. Hnutie v kampani sponzoroval Boris Kollár zo svojich peňazí. Tiež Milan Krajniak, ktorý prispel sumou 40-tis. eur,“ vysvetľuje a prízvukuje: „Ak máš, milý Peter Marček a kol., ešte nejakú blbú otázku, stačí, keď sa otočíš a spýtaš sa, keďže sedím hneď za tebou.“

    Danko ho sklamal viac ako Bugár

    Pozornosti čitateľov Parlametných Listov neunikla ani posledná schôdza, na ktorej sa pokúsili poslanci vyjadriť nedôveru ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Touto témou žilo Slovensko celé leto, keď dve opozičné strany OĽaNO-NOVA a SaS organizovali každý pondelok pred luxusným bytovým komplexom Bonaparte – Bonapárty a žiadali hlavu korunného princa Smeru. Jeden čitateľ sa otvorene pýta, či Pčolinský hlasoval za jeho odvolanie, na čo Pčolinský ozrejmuje: „Samozrejme“. Iného čitateľa v tejto súvislosti zaujíma, prečo bolo ZA tak málo poslancov, na čo Kollárov poslanec odpovedá, že je to skôr otázka na menované opozičné strany, prečo na hlasovaní neboli.

    V súvislosti s odvolávaním sa čitatelia zaujímajú aj o to, prečo neodvolajú predsedu parlamentu Andreja Danka, ktorý je zároveň aj predsedom Slovenskej národnej strany. „Aj by sme ho odvolali, ale vládna koalícia disponuje 81 hlasmi, čiže majú väčšinu,“ tvrdí a jedným dychom odpovedá aj na otázku, že z dvojice Danko – Bugár je pre neho väčším sklamaním práve predseda parlamentu. „Pretože ako od nového som čakal úplne niečo iné, čo predvádza,“ približuje a vysvetľuje ďalej: „Bugár je starý politik a matador, od ktorého už viete, čo môžete očakávať.“

    OĽaNO-NOVA na pretrase

    Neutíchajúci záujem čitatelia PL.sk prejavujú aj o dianie okolo šéfa Obyčajných ľudí Igora Matoviča či jeho kolegu Daniela Lipšica. Konkrétne sa jeden čitateľ pýta, či súhlasí s hrou, ktorú údajne mali rozohrať Igor Matovič a Richard Sulík a to vtom, že sa hrajú na čistých, pričom každý z nich má podľa čitateľa za ušami. „Nikto nie je dokonalý. Ani Sulík s Matovičom. Robia si svoju ´politiku´ a posúdia ju ľudia vo voľbách,“ tvrdí Pčolinský a vyjadruje sa aj k aktuálnej hrozbe straty poslaneckého mandátu pre lídra Obyčajných ľudí, kde sa čitateľ pýta, či zahlasuje za to, aby ho stratil, a pripomína mu, že zákon platí pre každého. „Súhlasím, zákon platí pre každého,“ vyjadril sa k situácii.

    V súvislosti s tragickou nehodou poslanca Daniela Lipšica, ktorý pred niekoľkými dňami zrazil dôchodcu a ten podľahol následkom zranení, sa čitateľ pýta, čo robil Pčolinský na mieste nehody. „Na mieste nehody som určite nebol. Máte zlé informácie…,“ vysvetľuje poslanec a pridáva, že v tom čase bol doma a uspával syna. Až neskôr sa ukázalo, že to bolo nedorozumenie, lebo čitateľ PL.sk si poplietol Petra Pčolinského s jeho bratom Vladimírom Pčolinským. Poslancov brat na mieste nehody bol, a ako objasňuje v odpovedi, bol tam preto, lebo sa s Lipšicom poznajú celé roky.

    LGBTI problém?

    Kollárov poslanec sa do povedomia zapísal aj svojimi vyjadreniami na adresu LGBTI komunity. Napríklad v prípade nedávneho dúhového pochodu, ktorý sa uskutočnil v Košiciach, zdieľal na svojom facebookovom profile fotografie jeho účastníkov, pričom konštatoval, že ich mali radšej pokropiť delom. Viac sme o tom písali TU.

    Jeden z čitateľov sa v tejto súvislosti opýtal, prečo sa na adresu LGBTI komunity vyjadruje tak hnusne a či mu niečo spravili. Pčolinský odpovedá, že jemu osobne nič nespravili. „Ale otravujú spoločnosť svojím správaním a akciami. Nech si doma robia, čo chcú…“


     

    - Reklama -