Zakladateľka brazílskeho Femenu sa ospravedlnila kresťanom. Feminizmus je o vyvolávaní nenávisti, tvrdí

    0
    Členka hnutia FEMEN protestuje v kostole (Autor: SITA)

    Sara Fernanda Giromin sa do pozornosti médií prvýkrát dostala v roku 2012, keď sa stala zakladajúcou členkou brazílskej pobočky feministickej skupiny Femen. Známa feministická skupina s pôvodom na Ukrajine je známa svojimi verejnými vystúpeniami, z ktorých možno najpoburujúcejším bolo spílenie kríža vztýčeného na pamiatku obetí ukrajinskej genocídy.

    Sú to iba tri roky, Giromin však prešla veľkou zmenou. Bývalá feministka sa ospravedlnila kresťanom za svoje poburujúce konanie, vyhlásila vojnu proti feminizmu a potratom, a napísala aj krátku knihu dezilúzii a zneužívaní, ktoré si prežila ako členka rôznych feministických skupín.

    Svoje nové postoje Giromin zverejnila v októbri. „Oľutovala som, že som podstúpila potrat a teraz prosím o odpustenie… Minulý mesiac sa mi narodilo dieťa a môj život dostal nový zmysel. Prosím ženy, ktoré chcú ísť na potrat, aby o tom dôkladne porozmýšľali. Ja som to spravila a bolo mi to veľmi ľúto. Nechcem, aby sa to isté stalo aj vám.“

    Giromin, ktorá ešte nedávno o sebe prehlasovala, že je bisexuálka, a ktorá sa len pred rokom odfotila, ako sa pred kostolom bozkáva s polonahou ženou, teraz stojí na druhej strane barikády. Pridala sa k prolife hnutiu (hnutie za zákaz alebo obmedzenie potratov) a začala tvrdo kritizovať genderovú ideológiu.

    Brazílčanka tvrdí, že počas svojho pôsobenia vo feministických hnutiach ju nútili, aby sa vyhlásila za bisexuálku. Navádzali ju aj k braniu drog, bola zneužitá ženou a dokonca sa stretla so schvaľovaním pedofílie.

    „Pre feministky ženy nie sú inšpiráciou, ale objektom v najhoršom slova zmysle. Sú vhodnými objektami používanými pri roznecovaní nenávisti proti kresťanstvu, mužom, kráse žien a vyrovnanosti rodín. Toto je feminizmus a môžem garantovať, že taký je, lebo som si ho prežila,“ tvrdí dnes Giromin.

    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

     

    - Reklama -