Zákaz islamu a uzavretie hraníc. Čo ešte žiadali demonštranti Pegidy v belgických Antverpách?

    0
    Protest hnutia Pegida (Autor: SITA)

    Ako informovala belgická agentúra Belga, o niekoľko ulíc ďalej sa zišli na pochode aktivisti ľavicových hnutí žiadajúcich viac tolerancie voči utečencom.

    Podľa Belgy časť účastníkov demonštrácie Pegidy pricestovala do Belgicka zo susedného Holandska. Prejav k zhromaždeným preniesol okrem iných i holandský vodca Pegidy Edwin Wagensveld. Prítomný bol aj zakladateľ tohto hnutia, Nemec Lutz Bachmann.

    Belga spresnila, že väčšina rečníkov v Antverpách vo svojich prejavoch vyzývala na zákaz islamu a uzavretie hraníc. Pripomenuli aj nedávne násilnosti počas silvestrovskej noci v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde tamojšia polícia do dnešného dňa zaevidovala už 379 trestných oznámení, ktoré súvisia so sériou útokov počas silvestrovskej noci. Uvádza sa to v najnovšom policajnom vyhlásení s tým, že zhruba 40 percent trestných oznámení súvisí so sexuálnym útokom.

    Väčšina páchateľov násilností v Kolíne nad Rýnom boli údajne muži severoafrického pôvodu. Tí podľa svedkov obkľučovali najmä ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.


     

    - Reklama -