Začína to byť husté. Britská vláda je pripravená aj na brexit bez dohody

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)

    Vo svojom prejave na zjazde Konzervatívnej strany ďalej uviedla, že jej vláda má nesmierny záujem na tom, aby rokovania o brexite boli úspešné a vyústili do nového vzťahu medzi Spojeným kráľovstvom a EÚ.

    Zdôraznila však, že povinnosťou vlády je “pripraviť sa na akúkoľvek eventualitu”, čo sa podľa nej aj deje. 

    Mayová svojich kolegov z konzervatívnej strany zároveň vyzvala, aby sa pridali k jej “spravodlivému konzervativizmu”. Dodala, že stojí na čele tímu, ktorého prvou a najdôležitejšou povinnosťou je dosiahnuť, aby “brexit dobre dopadol”. 

    Premiérkin dnešný prejav sa nakrátko podarilo narušiť komikovi známemu pod menom Lee Nelson. Tomu sa podarilo počas Mayovej prejavu vyliezť na pódium, z ktorého ho vzápätí odviedli. Komik neskôr zo žartu tvrdil, že Mayovej prišiel odovzdať výpoveď od britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnsona, ktorý je širokou verejnosťou vnímaný ako Mayovej možný nástupca.

    “Ahoj Boris Johnson, dal som Therese jej P45 (výpovedný formulár) presne, ako si ma požiadal,” napísal komik na Twitteri, pričom použil svoje pravé meno – Simon Brodkin.

    Ako Británia, tak aj predstavitelia EÚ, v súčasnosti prejavujú netrpezlivosť s tým, ako pomaly brexitové rokovania napredujú.

    - Reklama -