Začali padať hlavy. Trošková a Jasaň končia na úrade vlády

    0
    Mária Trošková (Autor: TASR)
    Mária Trošková pracovala na úrade vlády ako hlavná štátna radkyňa. Ako dnes na tlačovke uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko, ktorý predsedá výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ, Trošková nemá bezpečnostnú previerku NBÚ. Jasaň ju síce ako tajomník Bezpečnostnej rady štátu má, ale aj na neho padol tieň pochybnosti, keďže Trošková bola jeho asistentkou pred tým ako sa dostala do blízkosti premiéra. 
     
    “Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Ich smrť nami otriasla rovnako ako celou slovenskou verejnosťou. Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou,” píšu v stanovisku.
     
    Kategoricky odmietajú akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. “Keďže však sú naše mená zneužívané v politickom boji proti predsedovi vlády Robertovi Ficovi, rozhodli sme sa až do vyšetrenia tohto prípadu opustiť svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR,” uvádzajú Trošková s Jasaňom, ktorí majú mať podľa medializovaných informácií väzby na taliansku mafiu. Práve talianska stopa sa spomína ako jedna z možných pri vyšetrovaní úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice. 
     
    Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.
     
    Trošková v roku 2012 založila firmu spolu s podnikateľom Antoninom Vadalom, ktorý mal mať podľa informácií zavraždeného novinára prepojenie na najmocnejšiu taliansku mafiu. Z posledného článku investigatívneho reportéra portálu Aktuality Jána Kuciaka vyplynuli aj ďalšie závažné skutočnosti, ktoré prepájajú kriminálne prostredie s ľuďmi v blízkosti predsedu vlády.
     
    Autor:TASR/ top
     
    - Reklama -