Z otca sa stala mama a mama zistila, že je chlap aj žena. FOTO + VIDEO pre silné povahy

    0
    Louise a Nikki Dravenovci (Autor: ReproFoto: YouTube)

    K nedôvere v pohlavné vymedzenie jedinca ich zrejme priviedli osobné skúsenosti. Louise Draven bol pôvodne muž, ale po narodení dieťaťa sa preorientoval, podstúpil hormonálnu terapiu a premenil sa na ženu. Manželka Nikki sa narodila ako žena, ale postupom času došla k záveru, že je mentálne obojpohlavná a cíti sa ako muž aj žena.

    Rodičia tvrdia, že dieťa Star Cloud vníma Louisa ako matku a Nikki ako otca, hoci v čase jeho narodenia boli ich pohlavia opačné. Aj keď ho Nikki odnosila, dnes ju vraj dieťa dobrovoľne oslovuje „ocko“.

    Aby to bolo ešte zložitejšie, Nikki sa vraj oblieka a líči ako muž alebo žena podľa toho, v akom pohlaví sa daný deň cíti. Niekedy si preto vezme oblek, inokedy si dá rúž, podprsenku a topánky na vysokom podpätku.

    Pár sa zoznámil v roku 2011 na stretnutí LGBT komunity. Louise bol vtedy ešte formálne muž, ale ako žena sa vraj cíti už od ôsmich rokov. Nikki sa v tom čase cítila ako čistokrvná lesba. O rok neskôr sa vzali a po zmene pohlavia Louisa sa považujú za prvú pohlavne neutrálnu rodinu v Británii.

    Tridsaťjedenročný Louise vysvetľuje: „Ani jeden z nás sa neuzavrel do pohlavia, v ktorom sme sa narodili.“ Preto rodičia nechcú, aby bolo podobne obmedzené ich dieťa.

    Štvorročný Star Cloud sa vraj rád maľuje, hrá sa s bábikami a oblieka sa do mužského aj ženského oblečenia. „Nikdy mu nehovoríme, že je chlapec. Hovoríme mu, že môže byť čímkoľvek, čím chce,“ hovorí Nikki, ktorá sa v oboch svojich pohlaviach živí ako barový vyhadzovač.

    Dieťa vraj ešte tápe, novinárom povedalo, že si praje vyrastať ako muž aj žena súčasne. Podľa rodičov sa chlapec neidentifikuje, hrá sa rád s bábikami aj s autami. Rád nosí legíny a obľubuje hviezdne vzory, vraj vďaka svojmu menu.

    Kreatívna rodina vyriešila aj problém školskej uniformy, ktorá sa v Británii tradične nosí. Star Cloud vraj bude mať chlapčenskú uniformu, ale doplnky, ako sú vesta a ponožky, budú v ružovej farbe. Obaja rodičia potom pripúšťajú, že spodnú bielizeň by malo dieťa nosiť výhradne mužskú, pretože dievčenský strih je pre neho vzhľadom na jeho pohlavné orgány nepohodlný.

    Škola, ktorú dieťaťu vybrali, sa vraj k jeho neutrálnemu pohlaviu stavia ústretovo. „Povedali nám, že urobia všetko, čo bude v ich silách, aby nám pomohli. Zdá sa, že sú potešení, že majú inkluzívnu rodinu.“

    Nikki pripúšťa, že rodina je občas terčom posmechu. Ona sama s tým vraj vzhľadom na svoju profesiu nemá problém, ale Louise to nesie ťažko.

    Problémy vraj mali spočiatku aj so starými rodičmi. Louise sa so svojimi rodičmi nestýka a tí z Nikkinej strany sa pár snažili presvedčiť, aby dieťaťu kupoval hračky pre chlapcov a oblečenie v modrej farbe. Teraz však vraj pochopili, že Star Cloud je bez určeného pohlavia šťastný, a na Vianoce mu chcú kúpiť ružový bicykel.

    Príbeh rodiny, ktorá je známa z mnohých pochodov za sexuálnu slobodu (kde ju obvykle sprevádza aj štvorročný Star Cloud), zaujal všetky britské médiá. Niektorí si však v súvislosti s ich príbehom nedávajú servítku pred ústa. Napríklad hviezda internetu Milo Yiannopoulos nad ich fotografiami poznamenal, ako sa dá korektný termín „genderovo neutrálny“ preložiť do normálneho jazyka.

    Zdroj: Facebook/Milo Yiannopoulos

    Novinár a hviezda sociálnych sietí Milo Yiannopoulos bol roky uctievaným predstaviteľom LGBT komunity. Netajil sa svojou homosexuálnou orientáciou ani tým, že jeho priateľ je černoch. Lenže ani to mu nepomohlo. Keď podporil Donalda Trumpa, liberálna komunita ho označila za čiernu ovcu a zavrhla. Keď mal mať besedu so študentmi na vyhlásenej ľavicovej univerzite v kalifornskom Berkeley, rozrušilo to miestnych ľavicových aktivistov natoľko, že v rámci protestov vypálili niekoľko budov univerzitného kampusu.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -