Z Británie: Cudzinci znižujú cenu práce. Z toho ťažia bohatší. Čo však tí ostatní?

    0
    Politológ a nakladateľ Alexander Tomský (Autor: Hans Štembera)

    Okrem toho vraj táto nekozmopolitná vrstva trpí pocitom straty domova, keď sa denne pohybuje medzi konkurenčnými cudzincami, zatiaľ čo vyššia stredná vrstva ťaží z lacných služieb v domácnosti a rastúcej ekonomiky. „A keď sa občas neobratne ozve, je povýšene pokarhaná politickou korektnosťou alebo urážaná za xenofóbiu,“ podotýka Tomský.

    Nevieme, ako to všetko dopadne, pretože voľný pohyb za prácou považujú eurokrati za ideologický princíp, od ktorého neustúpia. „Žiadnemu človeku v preľudnenom Anglicku nevysvetlíte, prečo by mal byť zahraničný obchod podmienený prijímaním nezvládnuteľného počtu migrantov, a to ešte bez ohľadu na ich kvalifikáciu. Cameronovi sa v tejto veci nepodarilo dosiahnuť žiadny ústupok, inak by plebiscit vyhral,“ upozorňuje Tomský.

    Poukazuje aj na to, že anglický parlament, hoc suverénny, uznáva hlas ľudu, aj keď sa domnieva, že je mylný. „Zatiaľ čo o svojej absolútnej pravde presvedčené politické elity Únie volia konflikt. A to je zároveň historický dôvod, prečo Británia vystúpila z Únie,“ dodal Alexander Tomský.

    Celý text si môžete prečítať TU

    - Reklama -