Z Bratislavy do Viedne za osem minút? Možno sa dočkáme skôr ako diaľnice do Košíc

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)
    Vysoko rýchlostné dopravné spojenie medzi Bratislavou a Viedňou chce realizovať firma Hyperloop Transportation Technologies (HTT), ktorá patrí miliardárovi Elonovi Muskovi. So slovenským ministerstvom hospodárstva spoločnosť zatiaľ podpísala memorandum o porozumení, ale zatiaľ žiadnu záväznú zmluvu. 
     
    Budúca dopravná tepna medzi rakúskou a slovenskou metropolou by mala pracovať na systéme hyperloop, ktorý vyvíja spoločnosť HTT. Tento spôsob dopravy sľubuje závratné rýchlosti prepravy rýchlosťou až 1200 kilometrov za hodinu. To znamená, že vzdialenosť medzi Bratislavou a Viedňou by sa dala po dobudovaní trate prekonať za neuveriteľných 8 minút. 
     
    Memorandum medzi slovenským ministerstvom hospodárstva a firmou Hyperloop Transportation Technologies (HTT) podpísal jej riaditeľ Dirk Alhorn, ktorý cestuje po svete a hľadá uplatnenie pre novú technológiu, ktorú spoločnosť vyvinula. Alhorn podľa portálu Verge vyzdvihol Slovensko ako technologického lídra vo východnej Európe a uviedol, že dúfa v „odštartovanie spolupráce na inováciách na Slovensku aj v Európe“. 
     
    Podľa ďalších informácií by sa neskôr mohla trasa predĺžiť až do Košíc a Budapešti.
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -