Vzniká nová koaličná úderka do župných volieb? Sulíkovci a Matovičovci zrejme priberú do partie ešte jedného hráča

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    “Hnutie OĽaNO bude na spoločných rokovaniach s SaS, s ktorou sa už na spoločnom postupe dohodlo, presadzovať pripojenie aj tretieho partnera KDH,” povedal líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. S KDH sa zhodli, že ľudia chcú vo všetkých voľbách vidieť spoluprácu demokratických politických síl.

    SaS zrejme nebude mať so širšou spoluprácou problém. “Rokovania stále prebiehajú, avšak už teraz vieme povedať, že široká koalícia by bola správnou cestou,” reagovala pre TASR hovorkyňa liberálov Katarína Svrčeková. SaS a OĽaNO-NOVA oznámili spoločný postup už v júli s tým, že v krajoch budú tvoriť “akési jadro koalície”. Pre každý kraj sa môžu dohadovať s ďalšími potenciálnymi stranami.

    Spomínajú sa už aj mená kandidátov na predsedov krajov. V Bratislavskom kraji by mal kandidovať Juraj Droba, v Banskobystrickom Martin Klus, v Trenčianskom Renáta Kaščáková (všetci traja SaS). V Trnavskom kraji sa hovorí o Jozefovi Viskupičovi, v Košickom údajne zvažuje kandidatúru Oto Žarnay a v Žilinskom sa hovorilo o Jánovi Maroszovi (všetci traja OĽaNO-NOVA). 

    - Reklama -