Vzniká na Slovensku ilegálna armáda? Jej cieľom je „zatočiť“ s teroristami a vyznávačmi násilného islamu

    0
    Facebooková stránka Slovenská oslobodzovacia armáda. (Autor: repro foto Facebook)

    Kto sú, čo sú a o čo im ide? Tieto otázky sme si doteraz kládli v spojení s členmi „neziskovky“ Slovenskí branci, no v súčasnosti nám na Facebooku prikvitla Slovenská oslobodzovacia armáda. Táto skupina láka do svojich radov ženy, ale aj mužov, profesionálnych vojakov, policajtov alebo len „nadšencov“.

    Popis na ich Facebookovej stránke v skratke uvádza, prečo skupina vznikla: „Z dôvodu politickej situácie na Slovensku, v Európe a na celom svete je potrebné vytvoriť Slovenskú oslobodzovaciu armádu, ktorá bude chrániť záujmy Slovákov!“ a ďalej popisuje ich ciele, „Slovenská oslobodzovacia armáda bude chrániť suverenitu Slovákov, hodnoty, kultúru a ich náboženstvo. Bude ochranovať Slovenský národ, vlastné rodiny pred vnútorným a vonkajším nepriateľom, teroristami a násilným Islamom.“

    Problematikou sa zaoberal portál Aktuality.sk, ktorý aj kontaktoval danú stránku, jej členovia ale odmietli prezradiť svoju totožnosť a zostali tak v utajení. Neprezradili ani informácie, v akom štádiu je proces verbovania nových členov. „Ozbrojené sily SR môžu byť zriadené len na základe zákona č. 321/2002 Z. z., ktorý upravuje postavenie základných zložiek ozbrojených síl Slovenskej republiky, ich úlohy a ich použitie, riadenie, velenie a kontrolu ozbrojených síl,“ hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková podčiarkuje fakt, že na Slovensku môže byť len jedna oficiálna armáda. 

    - Reklama -