Vyzliekanie moslimských žien z burkín je barbarstvo, myslí si komentátor

    0
    Plavecký úbor určený pre moslimské ženy nazývaný burkini (Autor: TASR)

    Po čerstvej kritike českého politológa Alexandra Tomského voči nariadeniu niektorých francúzskych miest, ktoré zakázali na svojich plážach plávanie v moslimskom kúpacom úbore (tzv. burkinách), zareagoval rovnako kriticky v dnešnom článku na portáli Aktuality.sk aj komentátor Zolo Mikeš.

    Ten nazýva akt „vyzliekania“ moslimských žien z ich prirodzeného úboru doslova barbarstvom. Mikeš si vzal na mušku konkrétne aj starostu Cannes Davida Lisnarda.

    „Hlava mesta asi považuje za prijateľnejšie preventívne obmedziť základné ľudské práva občanov, ktorí sa voči zákonu ničím neprevinili – to jest moslimských žien – než následne tvrdo zasiahnuť proti tým, ktorí na ne skutočne zaútočia. Prípadne zabezpečiť, aby k takému útoku nemohlo vôbec dôjsť. No celé zle.“

    Stredovek alebo aspoň socializmus?

    Diktovať podľa Mikešovho názoru ľuďom, aký odev majú nosiť na sebe vo voľnom čase, je značne paranoidné.

    „Podozrievať ich (moslimské ženy) z podpory terorizmu len preto, že nemajú na sebe bikiny? Nepripomína vám to už keď nie stredovek, tak minimálne socializmus, keď súdruhovia strihali dlhovlasé máničky'?“ pýta sa Mikeš.

    Podobný názor nedávno vyslovil aj český politológ Alexander Tomský. „Aký asi budú mať vzťah (moslimovia) k tak agresívnej republike?“ pýta sa Tomský ohľadom tohto kontroverzného nariadenia.

    - Reklama -