Výsmech bratislavským kaviarnikom: Musí to byť smutné mať patent na rozum a aj tak sa to vyvíja úplne inak

    0
    Migranti v Berlíne (Autor: TASR)

    Poriadne si na nich zgustol. Šéfredaktor webu Konzervatívny výber Juraj Poláček zbilancoval posledných 12 mesiacov z pohľadu katastrof, respektíve negatívnych udalostí, ktoré intelektuálov postretli, pričom svojim súperom autor článku poriadne naložil hneď na úvod.

    „Musí to byť smutné mať patent na rozum a samoprivlastnené právo rozhodovať, čo je dobré, a život sa vám aj tak vyvíja úplne inak,“ začína svoj text.

    Celkovo vybral Poláček 13 udalostí, pričom hneď päť z nich sa odohralo v marci. Prvou udalosťou boli dobre známe útoky sexuálneho obťažovania presne spred roka, keď v Kolíne nad Rýnom vyčíňali neprispôsobiví arabskí prisťahovalci.

    Celý článok TU

    Vo všeobecnosti však, logicky, prevažujú v Poláčkovom zozname domáce témy (v pomere 8:5). Okrem parlamentných volieb spomína Poláček aj Kotlebovo zvolenie do parlamentu, no nevyhol sa aj jednej špeciálnej udalosti – tragickému úmrtiu ekonóma Martina Filka.

    Už však rozhodne nie pietne, lež výsmešne sa v ďalšom výpočte spomínajú z domácej scény okrem iného mená ako Radoslav Procházka, Martin Poliačik či Martin Dubéci.

    Zo zahraničných udalostí vybral šéfredaktor ešte brexit, referendum v Taliansku, ako aj zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA.

    Na záver článku apeluje Poláček na spomínanú ´kaviareň´, aby prestala konečne žiť v ilúzii a začala vnímať reálne problémy.

    „Milí kaviarnici, rok 2016 bol pre vás skutočne zlý. V priemere čo mesiac, to zlá správa. Možno vám to trochu otvorí oči a zistíte, že občania Slovenska sú na Slovensku viac ako občania iných krajín, že hranice sú naozaj potrebné a že treba viac počúvať, čo ľudia chcú a nie im vnucovať, čo by chcieť mali,” dodal  na záver sarkasticky Poláček. 

    Na predmetnom článku sa dobre pobavil aj líder SaS Richard Sulík, ktorý zdieľal článok na svojom facebookovom profile.

    Patrí sa však dodať, že samotný Sulík sa nielenže osobne pozná s Poláčkom, no je aj priamo zaangažovaný v poslednej menovanej kauze pod názvom Žaloba na Michala Havrana. Autor článku sa pritom jednoznačne postavil v spore na stranu Richarda Sulíka.

    - Reklama -