Vyšla kniha o islamizme vo Švajčiarsku. Jej autorka odhalila, čo sa vraj deje v tamojších mešitách, väzniciach i školách

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Keller-Messahliová sa dlhodobo angažuje v oblasti ľudských práv a je považovaná nielen pre tuniský pôvod za expertku na islam. Vo svojej poslednej knihe “Islamistische Drehscheibe Schweiz” skúma islamistické podhubie vo Švajčiarsku a opisuje, akým spôsobom sú tunajšie mešity financované z pochybných zdrojov v zahraničí. “Hlavným cieľom donátorov je šíriť vo Švajčiarsku radikálnu formu islamu,” konštatuje autorka knihy.

    Za hlavného šíriteľa radikálneho islamu nielen v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku považuje Keller-Messahliová imámov. “Najmä sa tak deje v stovkách salafistických mešít, kde títo imámovia bez akéhokoľvek dozoru úradov týchto krajín pôsobia na mladých ľudí, ktorí sa následne často radikalizujú,” tvrdí žena, ktorá v dôsledku svojej kritiky voči imámom a všeobecne celému islamu dostala veľa vyhrážok smrťou a jej priatelia jej odporúčajú trvalú policajnú ochranu.

    “Problémy s radikálnym islamom sa zhoršujú pre naivitu, pasivitu a nízku informovanosť predovšetkým ľavicových politikov a nimi vedených úradov. Títo politici, napríklad zo Strany zelených, sústavne ignorujú jasne viditeľné problémy a situácia sa medzitým ďalej zhoršuje,“ konštatuje znalkyňa švajčiarskeho islamu, podľa ktorej zistení začína byť “horúco” najmä v regióne Bazilej. Vo svojej knihe okrem závažných zistení ponúka autorka tiež riešenie.

    “Úrady vo Švajčiarsku aj všade inde v Európe musia starostlivo sledovať dianie v mešitách a skúmať, z akých zdrojov sú financované. Ak konkrétne imám šíri nenávisť, mal by byť bezodkladne deportovaný z krajiny,” zdôrazňuje Keller-Messahliová, ktorá v rámci prípravy pred spísaním svojej knihy navštívila okrem množstva mešít tiež väznice. V tamojších knižniciach objavila stovky kópií kníh, ktoré majú výrazne prodžihádistický obsah.

    Jeho šírenie majú na svedomí imámovia, ktorí pracujú ako väzenskí kapláni. “Keď som vedeniu väznice hovorila, že preto musí činnosť týchto imámov obmedziť, úplne vážne sa ma pýtali, či by to nebola diskriminácia,” čuduje sa autorka knihy, podľa ktorej navyše v islame pozícia typu “väzenský kaplán” neexistuje. “Imámovia majú dokonca prístup do škôl, kde učia podľa materiálov zo Saudskej Arábie alebo Turecka,” tvrdí ďalej Keller-Messahliová.

    “Ide im len o to, aby mohli zahaľovať dievčatá a oddeľovať ich v triedach od chlapcov. Výsledkom je sociálna segregácia, pohŕdanie ženami a vraždy zo cti. Situácia vo Švajčiarsku je vážna, ale ľavicoví politici súčasnú krízu odmietajú riešiť. Namiesto, aby sa snažili chrániť svoju krajinu pred islamským radikalizmom, bojujú za multikulturalizmus a ochranu menšín,” uvádza autorka, ktorej  sa síce často vyhrážajú radikálni moslimovia, ale podľa svojich slov má aj veľkú podporu medzi “normálnymi” moslimami. “Len by som bola rada, keby sa nebáli ju prejavovať aj verejne,” dodáva.

    - Reklama -