Vyostrený prípad z Nemecka: Rodičia odmietli pustiť syna so školou na exkurziu do mešity. Tú pritom údajne sledovali úrady, pretože…

    0
    Nedeľné vzývanie Alaha (Autor: Hans Štembera)

    Hovorca Okresného súdu v Itzehoe Philipp Terhorst denníku potvrdil, že rodičov, ktorí odmietli svoje dieťa vyslať na povinnú školskú návštevu mešity, čaká súd. Dostali pokutu vo výške 300 eur za záškoláctvo svojho dieťaťa a odmietli ju zaplatiť. Poukazovali na to, že Nemecko je slobodná krajina a nikoho nemožno nútiť, aby navštevoval islamské „svätostánky“. Rodičom to zaváňa náboženskou indoktrináciou.

    Trinásťroční žiaci mali navštíviť mešitu v rámci výučby zemepisu, vraj preto, aby sa učili tolerancii k iným kultúram. Cieľom školy je podľa úradov viesť mladých ľudí k otvorenosti voči kultúrnej rozmanitosti, k pochopeniu a udržaniu mieru.

    Právnik rodiny Alexander Heumann to však vidí inak. S ohľadom na teroristické útoky, ktorých počet neustále rastie, sa rodičia báli poslať svojho trinásťročného syna do mešity. Teroristické útoky dnes v Európe páchajú moslimskí radikáli. Kto by teda chcel poslať svoje dieťa do mešity, kde sa pravdepodobne káže nenávisť voči kresťanom, čiže z pohľadu islamu voči neveriacim?

    Patrí sa dodať, že advokát bol členom antiislamskej organizácie „Občianske hnutie Pax Europa“.

    Mešitu v Rendsburgu v minulosti sledovali nemecké úrady ako miesto, kde mohla prebiehať radikalizácia veriacich.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -