Vyhrážajú sa mi zabitím. Podpaľujú stranícke centrály. Toto je cez čiaru, hovorí Bugár a žiada o ochranu

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    “Toto je cez čiaru. Takéto hrozby ani podpaľovanie straníckych centrál nemajú s ústavnosťou ani s demokraciou nič spoločné. Sem vedú štvavé reči opozície. Som presvedčený, že toto nechce nikto ani na námestiach,” dodal.

    V noci došlo aj k požiaru krajského sídla Smeru-SD v Žiline. Strana to označila za krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami. Takýto čin je podľa vládnej strany v demokratickom štáte neprijateľný. “Vedenie strany, ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú,” uvádza sa v stanovisku.

    Smer-SD vyzval ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom, a zároveň verejnosť, aby odsúdila prejavy násilia alebo trestných činov. “Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané,“ dodala.

    V spomínanej budove zasahovali hasiči okolo polnoci. Podľa informácií TASR sa pri požiari nič vážnejšie nestalo. Mala ho spôsobiť horiaca pneumatika zasunutá pod prístreškom, ktorý je prístavbou budovy. “Príčinou vzniku požiaru bolo pravdepodobne úmyselné konanie neznámej osoby,” uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. V prípade požiaru už polícia začala trestné stíhanie.

    - Reklama -