Vyhlásili ste mi džihád, uviedol Kaliňák

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    Kaliňák sa dnes vrátil k budove klientskeho centra na Tomášikovej ulici v Bratislave, k výmene dvoch pozemkov za byty pre policajtov v bratislavskom Ružinove a ku kúpe budovy pre klientske centrum v Martine.

    Podľa šéfa rezortu vnútra „je tu snaha vytvárať dojem podozrenia“.

    „Nejde vám o to, aby ste zistili objektívnu pravdu, ide o vojnu s ministerstvom a jeho vedením. Už pred rokom bol medzi vami vyhlásený džihád smerom k vedeniu ministerstva vnútra, chápeme, že situácia je taká, a budeme sa s ňou radi vysporadúvať a presviedčať,“ povedal Kaliňák.

    „V prípade Ikey (klientske centrum na Tomášikovej ulici v Bratislave – pozn. TASR) sme išli výrazne za hranicu toho, ako sa bežne takéto veci robili v minulosti,“ uviedol.

    Zdôraznil, že ministerstvo vnútra celý projekt predstavilo ešte v roku 2014. „Nie je pravda, že bol porušený zákon pri nadobudnutí Ikey,“ zdôraznil Kaliňák.

    Podľa neho štát v tomto prípade získal nehnuteľnosť, ktorá má viac ako 11.000 metrov štvorcových, za výhodnú cenu 825 eur za meter štvorcový, čo je zhruba o tretinu lacnejšie, ako je trhová cena.

    Pri zámene pozemkov v širšom centre Bratislavy a mestskej časti Nové Mesto za štyri byty pre policajtov v Ružinove vychádzalo ministerstvo vnútra zo znaleckého posudku.

    V poslednom prípade išlo o kúpu budovy pre budúce klientske centrum v Martine. Túto budovu rezort kúpil za 3,9 milióna eur. Podľa Kaliňáka bola zaujímavá svojou polohou a rozlohou, nakoľko je predpoklad, že sa do nej podarí umiestniť úrady štátnej správy, polície, prokuratúru aj súd.

    „Výsledná cena je to jediné, čo je rozhodujúce. Hlavným cieľom je za dobrú cenu získať dobrú budovu, čo sa nám darí,“ uzavrel Kaliňák.

    Opozícia v posledných týždňoch kritizovala rezort vnútra za viaceré transakcie s nehnuteľnosťami. Išlo napríklad o nehnuteľnosť v Martine a Bratislave či zámenu pozemkov za byty pre policajtov v hlavnom meste, kde podľa nej štát prerobil. Rezort vnútra označoval kritiku za nezmyselnú či za útoky na úspešné projekty vlády.

    Autor: TASR, redakcia

    - Reklama -