Všade samí ruskí zradcovia a kolaboranti. Britský komentátor má obavy o budúcnosť sveta

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Prečo zvíťazil Donald Trump v amerických prezidentských voľbách aj napriek tomu, že sa 45. prezident USA stavia do pozície človeka blízkeho ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi? Asi preto, že americkí nacionalisti nenávideli viac svojich vlastných spoluobčanov než štát, ktorý predstavuje pre USA reálnu hrozbu. Americkí nacionalisti nenávideli vlastný establishment, nenávideli vedcov, ktorí varujú pred globálnym otepľovaním, nenávideli odborníkov, ktorí varovali pred konaním Ruska vo svete. Pritom sa stačilo pozrieť na ruské televízne kanály, kde je Západ vykresľovaný ako semenisko nemravnosti, hriechu a zla.

    Budúcemu prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi to však nebráni v tom, aby hovoril o zbližovaní s Ruskom. Na sociálnej sieti Twitter dokonca neváhal označiť za hlupákov tých, ktorí pred zbližovaním USA a Ruska varujú. Spochybnil ruské hakerské útoky na USA, pripustil, že bude možné uznať ukrajinský Krym za súčasť Ruska a tak podobne.

    Radu pravicových politikov na Západe Putin neprekáža, pretože sa hlási k viere v Boha. Cohen sa domnieva, že Sovietsky zväz nebol republikánom po chuti predovšetkým preto, že sa odvrátil od kresťanskej viery. Putin sa k viere vrátil, takže je všetko v poriadku. Dokonca brojí proti homosexuálom, čo sa množstvu konzervatívnych politikov na Západe páči.

    Celý článok v angličtine nájdete TU.

    A prečo Putina podporujú aj mnohí ľavicoví politici na Západe? „Za týchto okolností je podpora Ruska zo strany labouristov, hnutia Stop vojne a amerických Zelených jednoducho neuveriteľná. Možno by sme mali prestať odsudzovať pokrytectvo a radikálnu ľavicu a uzavrieť to tým, že ide len o neuveriteľnú hlúposť. Najjednoduchšie vysvetlenia bývajú často tie najlepšie,“ vyjadril sa komentátor o ľavicových politikoch.

    Svoj text uzatvára varovaním. Brexit oslabil väzby Veľkej Británie s Európskou úniou. Zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA môže ohroziť doterajšie dobré vzťahy Londýna a Washingtonu. V Londýne si je vraj množstvo ľudí vedomých toho, že Rusko predstavuje potenciálnu hrozbu. Pokiaľ si to neuvedomí aj Trump, môže nastať situácia, že sa Spojené štáty môžu stať potenciálne nepriateľskou cudzou mocnosťou.

    - Reklama -