Všade bola krv, kusy ľudských tiel a výkaly… Účastníci koncertu v Manchestri líčia hrôzy zo včerajšieho teroristického útoku

    0
    Po výbuchu v Manchesteri (Autor: TASR)

    Manchester Arena so sedadlami pre 21 000 ľudí sa vo včerajších neskorých večerných hodinách stala doslova peklom na zemi. Pri teroristickom útoku zahynulo najviac Britov od roku 2005, keď v londýnskom metre prišlo o život vyše päťdesiat ľudí. Mladí hudobní fanúšikovia sa snažili v panike dostať von z koncertnej sály a medzitým boli svedkami naozaj hrôzostrašných scén, ktoré by možno nedokázali vymyslieť ani tvorcovia tých najstrašnejších hororových snímok.

    „Bomba vybuchla len pár centimetrov odo mňa. Kusy ľudskej kože a výkaly boli doslova všade a niečo z toho sa mi dostalo aj do vlasov a na moju tašku. Ešte stále mám na hlave kúsky niečoho, čo sa mi ani nechce zisťovať. Toto jednoducho nečakáte, ale dokazuje to, že sa to môže stať úplne každému,“ cituje britský denník výpoveď Abby Mullenovej z Airdrie v North Lanarkshire, ktorá podľa jej slov na neuveriteľný hluk a pobehovanie ľudí medzi kusmi tiel nikdy nezabudne.

    Neďaleko výbuchu stál aj Gary Walker so svojou manželkou, ktorí prišli z Leedsu a čakali na chodbe na svoje deti. „Práve hrali poslednú pesničku a zrazu došlo k ohlušujúcej rane a záblesku. Zacítil som bolesť v nohe a moja manželka povedala, že si musíme ľahnúť na zem. Ona utrpela zranenie v oblasti žalúdka a zrejme má aj niečo zlomené. K výbuchu došlo asi tri metre odo mňa. Som prekvapený, že som z toho vyviazol tak ľahko.“

    Ich dcéram Abigail a Sophie sa našťastie vôbec nič nestalo. „Po výbuchu som sa musela uistiť, že sestra je v poriadku, a tak sme sa chytili za ruky. Každý bol úplne v šoku a mnohí plakali. Následne sme hneď zavolali rodičom,“ opisuje pre Daily Mail jedna zo sestier. „Speváčka sa rozlúčila s Manchestrom a krátko po rozsvietení svetiel došlo k ohlušujúcemu výbuchu. Ľudia boli v šoku a začali chaoticky utekať a kričať. Všade na podlahe aj na tvárach ľudí bola krv,“ líči ďalší návštevník.

    Teroristický útok v Manchester Arena bol o to zbabelejší, že na koncert prišlo mnoho nedospelých dievčat. „Chytila som svoju staršiu sestru za ruku a okamžite po explózii sme sa snažili dostať von. Videli sme tam veľa zranených a plačúcich dievčat, ktoré volali svoje mamy. Stáli tam aj davy plačúcich rodičov. Všade bola krv a na zemi ležali zranení ľudia,“ hovorí osemnásťročná Erika Ignatová.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -