Vraj zneužil dievčatko. Známy vedec venujúci sa Rómom čelí obvineniam

    0
    rómska osada, ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová pre TASR bez bližších podrobností uviedla, že 62-ročný muž bol obvinený z troch uvedených zločinov.

    Hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová pre TASR potvrdila, že David S. bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov 13. novembra “vzatý do väzby pre dôvodnú obavu, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, a mohol by tiež pokračovať v trestnej činnosti”. “Rozhodnutie nie je právoplatné a o sťažnosti proti rozhodnutiu okresného súdu bude rozhodovať krajský súd,” uviedla.

    O prípade ako prvá v stredu informovala webstránka televízie Markíza s tým, že uznávanému odborníkovi v oblasti kultúrnej antropológie pri domovej prehliadke zaistili množstvo fotografií maloletých dievčat v rôznych pózach. “Je tiež podozrivý zo sexuálneho zneužitia 11-ročného dievčaťa,” spresnil portál tvnoviny.sk. Polícia mužovi zaistila aj zbraň, ktorá je na expertíze.

    David S. sa narodil v roku 1955 Prahe, má holandské občianstvo a trvalý pobyt v Kanade. Na Slovensku sa venuje výskumu v rómskych osadách a komunitách. Prešovská univerzita v Prešove mu v roku 2012 udelila čestný titul doktor honoris causa.

    - Reklama -