Vraj sa bojím, že by Tiso bol označený za vojnového zločinca… Nekompetentný výklad dejín. Nálepkovanie ináč zmýšľajúcich ľudí. Preto rastie extrémizmus, vyhlásil Hrnko

    0
    Anton Hrnko v evidentne dobrej nálade (Autor: TASR)

    Podpredseda Slovenskej národnej strany Anton Hrnko sa pred týždňom mal zúčastniť konferencie rezortu nominanta SNS Petra Plavčana. Spolu s hosťami mali na nej hľadať prístupy pri výučbe dejepisu a občianskej náuky. Organizoval ju štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajňák. Hrnko okrem samotného Krajňáka skritizoval aj hostí a ministrovi odporučil, aby štátneho tajomníka „upratal“.

    Jeho slová neostali bez spätnej kritiky. Viac sme o tom písali TU a TU.

    Teraz národniar na sociálnej sieti vysvetľuje, že svoje pôvodné vyjadrenia uverejnil preto, lebo do kompetencie štátneho tajomníka Krajňáka nepatrí obsahová náplň výučby predmetov, a preto, že zoznam expertov bol podľa jeho slov do očí bijúci. „Pozvaní diskutujúci do panelu vo mne nevzbudzovali dôveru najmä preto, že v minulosti si nevedeli spomenúť na to, ako sa naša krajina volá a aký národ v nej prebýva,“ píše.

    Vo svojom príspevku sa najskôr venuje expertom. Na konferencii sa zúčastnil Fedor Blaščák, ktorého Hrnko označil v pôvodnom statuse ako hlavného predstaviteľa bratislavskej kaviarne. Podľa Hrnkových informácií Blaščák na jeho slová vraj v diskusii odmietol reagovať, čo ho neprekvapilo. Potom sa zameral na expertku na extrémizmus Irenu Biháriovú, ktorá mala povedať, že Hrnko takto reaguje na konferenciu, lebo sa bojí, že by bol exprezident Jozef Tiso označený za vojnového zločinca, a jeho statusy vraj presahujú rámec extrémizmu. „Nuž, pani expertka, ak toto pokladáte za boj proti terorizmu a máte na to aj nejaký kvalifikačný diplom, odporúčal by som vám, že by ste ho vrátili,“ odkazuje Hrnko Biháriovej nekompromisne.

    Podľa jeho názoru práve nekompetentný výklad dejín a nálepkovanie ináč zmýšľajúcich ľudí je jedným z hlavných zdrojov nie extrémizmu, ale toho, že získava masovú podporu. „Ak chcete skutočne bojovať proti extrémizmu, tak by som vám odporučil sa z tohto zápasu odpojiť,“ uzavrel Hrnko.

    Zdroj: Facebook/Anton Hrnko

    - Reklama -