Volzová vypovedá na súde. Jej vraždu si mal údajne v podsvetí objednať jej bývalý spoločník z Markízy Rusko

    0
    Sylvia Volzová so svojim právnym zástupcom. (Autor: TASR)

    Volzovú priviezli do budovy policajti. Na výsluch sa dostavili obhajcovia obvinených, pred samotným úkonom sa však k veci nechceli bližšie vyjadrovať.

    V prípade exministra hospodárstva Pavla Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Mikuláša Černíka, bývalá manželka Pavla Ruska – Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová či podnikateľ Marián Kočner.

    Obvinený Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

    Obhajca obvineného Pavla Ruska minulý týždeň pre TASR uviedol, že výsluchom Sylvie Volzovej a jeho klienta „sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť“.

    Dodal vtedy, že jeho klient sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

    Bývalý minister hospodárstva Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

    Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

    - Reklama -