Volič, boj sa, boj sa ty len mohamedánskej hrozby. Alebo nie. Smer je garanciou, že sa báť nemusíš, vraví komentátor

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Publicista vytýka predsedovi vlády jeho strašenie“ ľudí prípadom znásilneného chlapca vo Viedni, ku ktorému sa vyjadril vo videu na svojom facebookovom profile. Premiér v ňom spomína aj výrok šéfa nemeckej tajnej služby o islamských teroristoch prenikajúcich v masách utečencov.

    Premýšľam, akú majú jeho slová výpovednú hodnotu. Strach, ktorý ma mal obliať, nepociťujem. Asi pôjde len o lapsus linguae, ale hovoril o „šéfovi nemeckej tajnej polície. Tú v Nemecku už nejaký ten piatok nemajú. Dúfajme, že je to len otázka narýchlo pripraveného videa a nie zámer aj s ukážkou myšlienkového sveta rečníka,“ skonštatoval v komentári pre denník SME Martin Slávik.

    Komentátor si ďalej uťahuje z Fica so slovami, že treba národ burcovať, upozorniť na hrozbu čiernej ruky siahajúcej na náš aj tak biedny krajec či na naše devy. Poukazuje pritom na predvolebné heslo strany Chránime SlovenskoVolič, boj sa, boj sa ty len tejto mohamedánskej hrozby. Alebo nie. Smer je garanciou, že sa báť nemusíš. Kým vládne, je istota, že udrží krajinu v takom stave, že sa sem davy nepohrnú. A keby predsa? Nuž keby sa sem migranti hrnuli, tak sú husté reči pána premiéra zabudnuté a je rovnako bezradný ako všetky vlády, ktorých sa utečenecký problém skutočne týka,“ napísal a pripomenul premiérove výroky spred mesiaca týkajúce sa kauzy CT.

    „Nikdy sme sa netvárili, že neexistujú negatívne javy v zdravotníctve, ale možno aj v iných oblastiach. Nám sa objavili dve veci, na ktoré sme veľmi tvrdo reagovali. Jedna vec sa týkala predraženého cétečka a druhá rodinnej väzby pri bývalom šéfovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne,“ citoval vyjadrenie Fica.  

    „Neprešiel ani mesiac a už to nie je lenCT a jeden príbuzenský vzťah. Takmer každý deň pribúda niečo a čoraz väčšie prasaciny. Ale to je len detail. Horšie je, že tie prasaciny ako v prípade opatrovateľských služieb pre odkázaných starých ľudí hraničia so svinstvom,“ komentuje Slávik.

    „Ale možno práve to je ono. Svine sa Arab nedotkne, skoro sa jej bojí. Možno je to takáto logika. Neviem, prečo sa natíska pocit, že by jeden konkrétny moslim tejto krajine nesmierne prospel. Ali Baba. V známej rozprávke vypálil rybník zlodejskej bande. Teda nie že by naša krajina nemala svoje rozprávkové tradície, ale vyzerá to tak, že nestačia. Lebo tu hlavný Jánošík čoraz viac ukazuje ľudu, ako ho má na háku,“ ukončil svoj komentár.

    - Reklama -