Vojna v koalícii. Danko mal Tomáša vyhodiť z kancelárie. Ten vraj má nelichotivé fotky národniara

    0
    Erik Tomáš (Autor: youtube.com)
    Na údajných fotografiách, ktoré mal Erik Tomáš odovzdať médiám, je vraj Andrej Danko v „nelichotivých“ situáciách. Predseda parlamentu tvrdí, že je to práve poslanec Smeru, kto proti nemu odštartoval „štvavú kampaň v médiách“. Tomáš zase tvrdí, že Danko klame. 
     
    Do sporu medzi predsedom NR SR a poslancom Smeru vstúpil aj samotný premiér Robert Fico údajne už pred mesiacom. Príčinou bolo práve to, že Danko mal Tomáša vyhodiť zo svojej kancelárie, ale celý incident sa vtedy vraj skončil zmierením a podaním rúk. 
     
    Od spomínaného zmierenia Tomáša s Dankom však prešlo niekoľko týždňov a napätie je opäť tam, kde bolo. Predseda SNS sa tentokrát nahneval na smeráka pre tlačovku maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorá bola v tom istom čase, keď mal tlačovku Danko. 
     
    Šéf národnej rady sa vraj domnieva, že úrad vlády zorganizoval Orbánovu tlačovku v rovnakom čase úmyselne. Zodpovedný je za to podľa Danka práve Erik Tomáš. Táto situácia sa dostala tak ďaleko, že ju riešila za okrúhlym stolom aj koalícia. „Považujem túto vec za uzavretú. Erik Tomáš však nepatrí medzi typ ľudí, s akými by som ja chcel spolupracovať,“ povedal Danko pre Plus 7 dní. 
     
    V zákulisí SNS sa vraj šušká, že by problémy medzi Dankom a Tomášom mohli vyvolať rozpory v koalícii, ktorá by sa preto mohla aj rozpadnúť. Premiérov mediálny poradca uviedol, že mu je ľúto, keď sa po ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi stal „ďalším terčom predsedu SNS“. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -