Vlna migrantov smerujúcich do Talianska neslabne, skôr naopak. Čísla, ktoré sa mnohým nebudú páčiť

    0
    Imigranti zachránení vo vodách Stredozemného mora počas búrky (Autor: SITA)

    Záchranári, ktorých aktivity koordinuje talianska pobrežná stráž, boli konfrontovaní aj s neobvyklými prípadmi, tak napríklad matka a jej trojmesačné dieťa putovali na starý kontinent v dvoch rozličných plavidlách, dvojica by sa čoskoro mala stretnúť na talianskom ostrove Lampedusa.

    Odtiaľ prišla aj správa o úmrtí jedného z migrantov na následky popálenín, o ktorých príčine nie sú známe žiadne detaily.

    Ďalšieho migranta ošetrovali so strelnými zraneniami.

    Polícia zadržala na spomínanom ostrove somálskeho prevádzača, ktorý je dôvodne podozrivý z bitia a ponižovania migrantov v líbyjskom tábore, ešte pred plavbou do Talianska.

    Mladého muža stíhajú pre členstvo v zločineckej skupine, pašovanie ľudí, únos, znásilnenie, vraždu a podporu prevádzačstva.

    Od začiatku roka dorazilo do Talianska podľa informácií tamojšieho rezortu vnútra viac ako 73.000 utečencov, čo predstavuje 14-percentný nárast v porovnaní s prvým polrokom 2016.

    Tamojšie záchytné tábory sú beznádejne preplnené a tak sa vláda v Ríme neustále obracia na ďalšie členské krajiny EÚ so žiadosťou o pomoc.

    - Reklama -