Vladimira Putina vraj podporuje luza: Úbohí ľudkovia, ktorí sú chudobní a nemali v živote šťastie

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    Ponasenkov okrem iného uviedol – ohľadom toho, že v Rusku opäť ožíva Stalinov kult –, že pamätníky sa nestavajú kvôli tomu, čo bolo, ale vždy kvôli súčasnosti. „To, čo sa dnes v Rusku deje, to je návrat k už zarastenej ,vlastnej ceste‘ k odmietaniu civilizácie. Odmietanie západných slobôd a práv človeka si vyžaduje hrozivé a krvavé symboly, ktoré by na jednej strane potvrdili správnosť súčasného smeru a na druhej strane by v porovnaní s ich krutosťami dostatočne obrúsili zuby aj pazúry dnešného režimu,“ vyhlásil.

    Podľa Ponasenkova si ruský prezident Vladimir Putin vybral tú najjednoduchšiu cestu. „Stal sa vládcom luzy. Mal dve možnosti: mohol využiť hromadu peňazí z ropy na to, aby vybudoval moderný štát, alebo mohol tie prachy rozdeliť medzi klany svojich kamošov z Peterburgu a vybudovať presne to, čo tu vybudoval, a pritom sa spoliehať na podporu davu. Vybral si tú druhú cestu. A vzhľadom na jeho životopis sa domnievam, že si ani inak vybrať nemohol,“ uviedol Ponasenkov.

    Domnieva sa, že Putin sa opiera „o úbohých ľudkov, ktorí sú chudobní a nemali v živote šťastie“. „Nikdy sa im nestalo nič dobré, teraz sú ešte chudobnejší a to, či je dolár za 35 alebo 65 rubľov, je im vlastne jedno, dôležité pre nich je, že niečo zlé sa deje aj tým, ktorí si mohli žiť lepšie: tým krásnym a vysokým v dobre padnúcom saku, čo sa stále len usmievajú. Budem sa mať horšie, ale oni tiež.“

    Putinovo posolstvo nie je podľa Ponasenkova nič iné ako hra na psychológiu. „Hra s náladou závislých a zlomených úbožiakov. Nie je na to sám, netreba ho démonizovať, nech už je akýkoľvek zlý,“ tvrdí Ponasenkov.

    - Reklama -