Vláda sa zmenila na plukovnícko-modroknižkovú juntu. Hanbím sa za vás, píše posledný križiak Krajniak

    0
    Milan Krajniak (Autor: Reprofoto/Facebook:Posledný križiak Milan Krajniak)

    Podpredseda hnutia Sme rodina začína svoj otvorený list premiérovi Robertovi Ficovi ostro. Vojaci a armáda podľa poslanca Krajniaka tvoria svet, ktorý je v úplnom protiklade s tým, v ktorom žije Fico. „Nie je tam miesto pre podrazy, klamstvá a zbabelosť. Veci sa tam nedajú iba obkecať, treba ich aj naozaj vedieť urobiť,“ vykresľuje.

    Do armádneho sveta patril aj samotný Krajniak a ako píše: „Vážim si, že som mohol byť príslušníkom najelitnejšieho útvaru slovenskej armády – 5. pluku špeciálneho určenia Jozefa Gabčíka v Žiline.“ Z tohto obdobia si najčastejšie spomína na majora Ľubomíra Šeba, ktorý je dnes po 30 rokoch služby plukovníkom rovnako ako Fico, no má za sebou úplne inú prax, a preto sa Krajniak otvorene pýta, aké zásluhy má Fico na povýšenie o 5 hodností. „Podľa mňa nie sú žiadne dôvody na Vaše povýšenie. Práve naopak, za Váš prístup k slovenskej armáde by Vás mali degradovať,“ adresuje premiérovi.

    Následne začína Kollárov poslanec s tvrdou kritikou Ficových krokov. „Nielenže ste armádu podfinancovali a znížili obranyschopnosť Slovenska prakticky na nulu, ale ešte aj svojimi výrokmi dehonestujete slovenských vojakov a znižujete ich vojenskú česť,“ píše. „Vaše takzvané prezbrojovanie armády je jeden veľký škandál,“ nepoľavuje poslanec a dodáva, že prijatím hodností pred parlamentnými voľbami v minulom roku „slovenská vláda sa tým zmenila na akúsi plukovnícko-modroknižkovú juntu“.

    Podľa jeho názoru je takéto konanie nehorázne papalášstvo, ktoré sme zažívali naposledy pred rokom 1989. „Chcem Vám povedať, že ako dôstojník slovenských ozbrojených síl sa za Vás hanbím. A ako politik sa za Vás ospravedlňujem všetkým príslušníkom slovenskej armády, ktorí si dlhé roky s nasadením vlastného zdravia, a často i životov, čestne plnia svoje povinnosti,“ vyjadril sa Krajniak.

    - Reklama -