Vláda nerieši problémy. Handrkujú sa ako baby na trhu, spustila Remišová s jasnou výzvou Smeru a Mostu

    0
    Veronika Remišová počas tlačovky OĽaNO na tému eurofondových výziev (Autor: df)

    „Namiesto toho, aby vláda riešila obrovský problém, ktorý tu máme, handrkujú sa ako baby na trhu. Vláda si neuvedomuje rozsah problému, ktorý tu spôsobila. Ide o viac ako pol miliardy eur. Je to päťkrát viac, ako sa malo ukradnúť v nástenkovom tendri,“ uviedla Remišová. Ak sa nespraví náprava, podľa jej slov môže Slovensko prísť o eurofondy z Operačného programu výskum a inovácie, čo je spolu viac ako dve miliardy eur.

    Remišová zároveň uviedla, že v prípade, ak by vznikla menšinová vláda, opozičné hnutie OĽaNO-NOVA by takýto kabinet nepodporilo.

    V pondelok (7.8.) oznámil predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko vypovedanie koaličnej zmluvy. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Premiér Fico v reakcii na tento krok zvolal na utorok (8.8.) rokovanie koaličných partnerov. Dankov krok označil za “absurdný”, nevnáša podľa neho do spoločnosti pokoj a stabilitu.

    Po rokovaní koaličnej rady Bugár, ktorý tlmočil stanovisko vládneho trojlístka, povedal, že problém v koalícii nie je taký vážny, koaliční lídri sú odhodlaní pokračovať. Partneri sa podľa jeho slov porozprávali, vypočuli si navzájom názory a rozhovory budú pokračovať. Lídri sa zídu opäť v piatok (11.8.), tentoraz na Úrade vlády SR.  

    - Reklama -