Vitajte v Bruseli. Uzavreté metro a najvyšší stupeň teroristickej výstrahy…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Vážna hrozba si vyžaduje prijatie osobitných bezpečnostných opatrení, ako aj konkrétnych odporúčaní pre obyvateľstvo, píše CNN. Krízové centrum belgického ministerstva vnútra radí občanom, aby sa vyhýbali miestam, kde sa zhromažďuje väčší počet ľudí.

    Treba sa vyhýbať koncertom, športovým podujatiam, zvýšiť ostražitosť na letiských či železničných staniciach. Server France24.com informuje, že v meste platí najvyšší stupeň teroristickej výstrahy. V oficiálnom vyhlásení sa uvádza, že tento stupeň dosahuje úroveň štyri, „čo znamená veľmi vážnu hrozbu v bruselskom regióne“. Vo  zvyšnej časti Belgicka platí tretí stupeň výstrahy.

    Treba sa vyhýbať davu

    Agentúra Reuters uviedla, že v meste je uzatvorené aj metro, a to až do nedele, na príkaz polície. Krízové centrum vyzýva miestne orgány, aby zrušili všetky väčšie podujatia, hlavne koncerty a dôležitejšie futbalové zápasy a nalieha na ľudí, aby sa vyhýbali davu. V meste sa počas tohto víkendu posilňuje aj vojenská a policajná prítomnosť.

    Brusel zažil menšiu drámu aj včera, keď bol evakuovaný hotel v blízkosti Európskeho parlamentu kvôli podozrivej červenej dodávke. Bomby boli nahlásené aj v troch školách v Antverpách.

    Hoci je mozog parížskych útokov Abdelhamid Abaaoud, ktorý pôsobil v belgickej štvrti Molenbeek, ktorá sa „preslávila“ radikalizovaním sa mladých moslimov, mŕtvy, na úteku je stále ďalší aktér útokov Salah Abdeslam, ktorý je tiež spojený s touto štvrťou, vyhlásenou za „no-go-zone“.
     

    - Reklama -