Viskupič reaguje na možný odchod od Matoviča. Nemám sa za čo hanbiť, odpovedá čitateľom PL

    0
    Jozef Viskupič (Autor: TASR)

    Jozef Viskupič sa špecializuje najmä na otázky kultúry či európsku problematiku, no je aktívny aj na stránkach PL a rád odpovie aj na občas poriadne drsné čitateľské postrehy či kritické otázky.

    O Kaliho „páde“

    Čitateľ pod pseudonymom Jurečko sa ešte pred jesenným odvolávaním Roberta Kaliňáka opýtal, či poslanec verí v ministrov „pád“. Nasledovala poslancova stručná odpoveď: „Verím, skôr či neskôr padne.“ Koncom septembra sa opozícia pokúsila odvolať Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Opozícia disponuje 69 hlasmi, na odvolanie potrebovala 76. Za ministrovo odvolanie hlasovalo 40 a za premiérovo odvolanie 36 poslancov. „Ako je možné, že ste si nedokázali zabezpečiť aspoň všetkých opozičných poslancov a vyslali jasný signál o pevnej opozícii, opäť len hry a body pre koalíciu?“ pýta sa čitateľ Energy.

    „… rozumiem postoju niektorým z nich (poslancov, pozn. redakcie), že sa na protest na záverečnom hlasovaní nezúčastnili, pretože to bolo z hľadiska výsledku vopred jasné,“ odpovedá na chúlostivú otázku Viskupič. Samotný poslanec ďalej priblížil, prečo sa hlasovania zúčastnil a nenasledoval v absencii niektorých svojich kolegov. „… pretože vnímam symboliku hlasovania za odvolanie, ktorú prioritne riešite v tejto otázke. Verím, že v budúcnosti vyhovieme vo väčšom množstve aj tomuto symbolu,“ dodáva.

    O Matelkovi a Merkelovej nešťastnej pozvánke

    „Neuvažujete nad odchodom z OĽaNO, nehanbíte sa, že vás spájajú s menom Matovič? Preferencie letia dole a Matelko je furt vysmáty, to už nebude asi v porádečku, čo za tým asi môže byť?“ pýta sa v ironickom duchu Pipa. Viskupič jednoznačne odpovedá, že o odchode z OĽaNO určite neuvažuje, a dodáva stručné: „A hanbiť sa veľmi nemám za čo…“ Zároveň uisťuje, čo má preňho v parlamente prednosť: „Mojím pôsobením v politike sa snažím presadiť čo najviac našich priorít a osobné žabomyšie vojny ma nezaujímajú.“

    Martini sa zaujímal, aký má názor na otázku migračnej krízy a prečo je pre utečencov Nemecko takou lukratívnou krajinou. „Vyššia životná úroveň, rodinné väzby, multikultúrne prostredie, nešťastná pozvánka kancelárky Merkelovej, inštruktáž od prevádzačov atď.,“ konštatoval poslanec.

    - Reklama -