Viete, aký je rozdiel medzi Ficovým sociálnym štátom a socializmom? Matovič to pomenoval a vyvolal búrlivé reakcie

    0
    Líder hnutia OĽaNo Igor Matovič (Autor: SITA)

    “Pre tých, ktorí slovenský socializmus nezažili: Boli to časy, keď veľa ľudí kradlo v malom. Murár vrece cementu, úradníčka hárky papiera, upratovačka toaleťák. Vo Ficovom “sociálnom” štáte málo ľudí kradne veľa. Miera lupu v podstate zostala rovnaká, len prerozdelenie je akosi menej sociálne,” napísal Matovič na Facebook. Jeho status sa okamžite mnohým zapáčil, ale niektoré mnohí diskutujúci našli v jeho tvrdení podstatnú chybu. “Podľa mňa to, čo vtedy ukradli všetci murári, upratovačky, pekári, politici atď dokopy, nie je ani jedna milióntina toho, čo nakradli dnešní pracháči. Vtedy sme mali sociálny štát, aj keď vtedy tiež boli rovní a rovnejší. Dnes máme sociálny štát len pre pracháčov,” odkázala mu Alžbeta.

    “Počuj, pán Matovič, boli ste v tej pozícii, že ste mohli urobit prvý krok spolu s Radičovej vládou. Čo ste urobili? Treba vás vymeniť vsetkých do jedného!!!” odkázal mu Jaroslav. “To s tou rovnakou mierou lupu je riadne mimo misu, pokiaľ ide o rozkrádačky, tak komunisti spolu s úradníčkami, murármi, pumpármi,mäsiarmi a zeleninármi boli v porovnaní s dnešnými frajermi ako kostolný spevokol mníšok,” komentoval zas Matovičov príspevok Jano.

     

    Matovičovi Obyčajní ľudia patria dlhodobo ku kritikom Ficovho Smeru, ale rovnako odmietajú aj akékoľvek velebenie minulého režimu. Zdá sa však, že prirovnaním starých čias k vláde terajších socialistov Matovič u mnohých ľudí nezabodoval. Kradne sa totiž podľa nich oveľa vaic.

    - Reklama -