Viem si predstaviť, že Fico na jar už nebude premiérom. Nemá dôvody zotrvať, tvrdí Sulík

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Keďže nemá dôvody zotrvať, tak asi odíde. Fico celý život strávil v politike, má za sebou všetky úspechy okrem toho, že sa nestal prezidentom. Má vážne nalomené zdravie a neviem, kedy si chce užiť to, čo má. Nevidím žiadny dôvod, aby ešte premiéroval,” povedal Sulík.

    S predčasnými parlamentnými voľbami však šéf liberálov nepočíta. “To hovoríme o rekonštrukcii vlády. Pri predčasných voľbách vidím tú pravdepodobnosť menšiu, lebo by sa muselo nájsť 90 poslancov, ktorí by si dobrovoľne skrátili volebné obdobie,” uznal.

    Ak by na to prišlo, SaS skorší termín volieb podporí. “Lebo táto vláda vznikla na základe podvodu. Až 5,6 percenta voličov strany Sieť bolo oklamaných, tiež bolo oklamané nejaké percento voličov Mosta-Híd. To výrazne mení pozíciu. Možno by mali o niečo menej hlasov, možno by tam bolo KDH a mohlo by to inak vyzerať. Jednoducho nevieme, ako by to dopadlo, keby Radoslav Procházka a Béla Bugár neoklamali svojich voličov. Preto ak bude príležitosť nakonfigurovať novú koalíciu, tak určite ideme do toho,” uistil Sulík.

    To, že k zmene vo vláde nedošlo ani napriek snahe opozície, ktorá organizovala protesty pred bytovým komplexom Bonaparte, Sulík za frustrujúce nepovažuje. “Určite nie. Nech tam Robert Kaliňák aj Robert Fico sú. Premiér nech býva v tom byte, nech to ďalej ľudí vytáča. Vnímam to ako win-win situáciu. Keby Kaliňák odstúpil, dobre, ak neodstúpi, rovnako dobre. Robíme, čo môžeme a môžete mi veriť, že Smer-SD je z toho nervózny. Kaliňák však skončil, bol to jeden z korunných princov Smeru-SD. Najskôr sa nám podarilo zostreliť Pavla Pašku, teraz sa nám podarilo zostreliť Kaliňáka. Aj keď ho dajú na kandidátku, bude to veľký prepad,” dodal.

    - Reklama -