Vidíme politika a cítime prasa. Toto si myslí český spevák Tomáš Klus

    0
    Tomáš Klus (Autor: ReproFoto:DVTV)

    Podľa Tomáša Klusa pieseň síce nedokáže zmeniť spoločenské pomery, ale na druhej strane môže pohnúť aspoň vnútrom človeka. Spevák je autorom niekoľkých piesní s politickým podtónom. Medzi najznámejšie patrí pieseň s názvom Pánu Bohu do oken. K napísaniu textu ho viedla potreba vyjadriť svoj názor na „chronických sťažovateľov“.

    Priznáva, že on sám politike až tak nerozumie. „V zásade politike veľmi nerozumiem. Ale keď cítim, že niečo veľmi smrdí až natoľko, že je to proti nám samotným voličom, ktorí máme v rukách moc, tak sa vyjadrím. Ale už od toho poľavujem od chvíle, keď som do éteru vypustil pieseň Pánu Bohu do oken,“ hovorí Klus. „Touto piesňou som úplne minul cieľ, lebo som písal text o tom, ako sa sťažujeme pri pive a ako ukazujeme na fiktívne slovo oni – za všetko môžu oni. Pieseň sa potom stala hymnou práve tých ´ukazováčikov´. Odvtedy tú pieseň, budú to už dva roky, vôbec nespievam,“ dodal.

    Politické piesne sú podľa Klusa zvláštne v tom, že autor musí byť pripravení na útok ľudí z oboch táborov. V konečnom dôsledku však podľa neho spoločnosť skutočne neovplyvnia. Všetko je v ľuďoch a o ľuďoch. „My si neveríme, nie sme pevní sami v sebe. A nevieme, čo chceme. Ale chceme zmenu,“ povedal.  

    Celú diskusiu si môžete pozrieť TU.

    Ako podľa neho vidia Česi svojich politikov? Tomáš Klus odpovedá: „Vidíme politika a cítime prasa.“  „Myslím si, že to je len určitá časť vývoja, ktorým prechádzame. Najprv tu bolo obrovské nadšenie po revolúcii, potom zase brutálne znechutenie. Teraz si myslím, že je to už lepšie. Teraz sme už ochotní veriť rôznym heslám,“ vyjadril sa český hudobník Tomáš Klus.

    Politická pieseň Tomáša Klusa. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -