Viac ma láka vplyv ako moc, hovorí Chmelár o kandidatúre na prezidenta

    0
    Eduard Chmelár, politický analytik (Autor: Archív Eduarda Chmelára)
    Chmelár uviedol, že veľmi vážne uvažuje o kandidatúre na post hlavy štátu, o čom informoval už v polovici februára (15. 2.) a Parlamentné listy túto správu priniesli ako prvé. Teraz sa Chmelár vyjadril podrobnejšie v rozhovore venovanom nielen jeho predstavám o fungovaní prezidentského úradu. 
     
    „Ja nevyčkávam a nekalkulujem ako politické strany. Nezaujíma ma, kto bude môj protikandidát. Rozhodujem sa na základe kritérií, ktoré som uviedol vo svojom oznámení. Keď bude všetko pripravené, budem vám vedieť dať definitívnu odpoveď,“ povedal Chmelár pre PL. 
     
    Analytik prezradil, že na politike ho láka viac vplyv ako moc. „Viacerí ľudia mi povedali, že by ma radšej videli vo vláde, kde môžem ovplyvniť viac vecí, ale to je čisté nepochopenie mojej motivácie a môjho uvažovania.“
     
    Úloha prezidenta republiky moderovať politické rozhovory a určovať smerovanie verejnej diskusie v krajine sa najviac približuje tomu, ako si Chmelár predstavuje svoju službu verejnosti. „Otvárať dôležité témy, ktorým sa politické elity nevedia alebo nechcú venovať, hovoriť ľuďom z duše, byť ich hlasom, ktorý dosiaľ mocní nevypočuli – v tom som bez akejkoľvek falošnej skromnosti naozaj dobrý,“ tvrdí analytik. 
     
    O postojoch Eduarda Chmelára k ďalším témam týkajúcim sa ním zvažovanej prezidentskej kandidatúry sa dočítate v rozhovore, ktorý nájdete na našom webe už zajtra (23. 2.) ráno. 
     
    - Reklama -