Verím v silu slobodného podnikania, ale aj v tradičné kresťanské hodnoty, hovorí kandidátka na trenčiansku županku Kaščáková

    0
    Renáta Kaščáková, poslankyňa NR SR (Autor: SITA)

    „S občanmi som v intenzívnom kontakte a mám od nich veľmi silnú spätnú väzbu,“ konštatovala Kačšáková, pričom odkázala na svoje videá z 15 miest a obcí Trenčianskeho kraja zverejnené na sociálnych sieťach. Ako županka plánuje sieťovať odborníkov, angažované komunity, samosprávy, inštitúcie a koordinovať rozvoj, lebo to považuje za najzanedbanejšiu oblasť a pritom prvú povinnosť kraja.

    „Ak budem zvolená za županku, vzdám sa poslaneckého mandátu, pretože to považujem za samozrejmé. Dve takéto zodpovedné funkcie sa podľa môjho názoru plnohodnotne vykonávať nedajú,“ odpovedala na otázku čitateľa PL.sk o sedení poslancov národnej rady na viacerých stoličkách. Ako županka je pripravená pokračovať najmä v spájaní odborných síl, ktorým pôjde o dobré riešenia pre ľudí.

    Viera s liberalizmom nie je v konflikte

    Na otázku viacerých čitateľov, prečo je ako veriaca členkou liberálnej strany, poslankyňa odvetila, že pre ňu je SaS najprijateľnejšia strana najmä preto, lebo ako jediná neprijíma za členov bývalých komunistov a eštebákov, nemá korupčné škandály, má poctivé financovanie, nie je závislá od oligarchov. Navyše má odborníkov, ktorí vedia rozumne spravovať verejné financie a štát.

    „Ako pravicovo zmýšľajúci človek zdieľam rovnaké hodnoty v otázke ekonomických slobôd či voľného pohybu osôb a tovarov, no zároveň ako veriaci človek zastávam konzervatívnejšie názory v otázke osobných slobôd,“ dodala s tým, že v strane je široké spektrum názorov a nedrží ju pokope žiadna ideológia.

    „Sedieť za jedným stolom dokážeme, lebo popri slobodnom podnikaní a trhu ako motore ekonomiky, je zároveň možné veriť v tradičné kresťanské cnosti. A, naopak, tradičné kresťanské hodnoty pracovitosti, poctivosti, súdržnej rodiny, solidarity prospievajú zdravému rozvoju slobodného trhu,“ doplnila poslankyňa. Odkázala na anglosaské tradície, kde liberáli sú v určitom zmysle aj konzervatívcami, a naopak. To, že v rámci SaS prúdi konzervatívne aj liberálne cítenie, považuje za obojstranne prospešné.

    Na druhej strane si váži rešpektovanie slobody názoru a vierovyznania a priestor pre odbornú realizáciu. „Mám snahu zlepšiť spravovanie štátu a mojou osobnou ambíciou je venovať svoju snahu tam, kde to poznám najlepšie – v mojom kraji. Chcem pri tom využiť najmä odborné zázemie strany SaS, ktoré je pre mňa veľmi cenné a s ktorým sa mi spolupracuje veľmi dobre,“ uzavrela.

    Tričko s nápisom JBM RDN by si neobliekla ani z recesie

    „Neviem, aké boli okolnosti, že si Richard Sulík tričko s nápisom obliekol, ja by som to neurobila, ani keby išlo o údajnú recesiu,“ okomentovala počin predsedu SaS, keď si pred časom obliekol tričko s kontroverzným nápisom JBM RDN na podporu LGBTI komunity.

    - Reklama -