Veriaci na Slovensku sa modlia za Orbána. Chráni kresťanskú Európu pred imigrantmi, liberálmi aj slobodomurármi z Bruselu, hovorí kňaz

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Kňazi na južnom Slovensku začali v rámci medzinárodného modlitbového reťazca lobovať v prospech Orbána medzi svojimi veriacimi. Informáciu priniesol denník SME. Farár z Balogu nad Ipľom Ferenc György bol prvým na Slovensku, ktorý túto výzvu prijal. „Text modlitby som dostal z Rakúska a poslal som ho ďalej, pretože súhlasím s jej úmyslom,“ povedal kňaz. Konferencia biskupov Slovenska považuje túto iniciatívu za čisto súkromnú záležitosť a nemá s ňou problém.

    Modlitbový reťazec začal v Ríme maďarský kňaz Ede Kühér. V texte modlitby prosí Boha, aby požehnal maďarskému premiérovi a potešil ho, keď je smutný. Medzi kňazmi sa text šíri mailom. „Orbán je výnimočný politik, ktorý má veľa nepriateľov, lebo chráni kresťanskú Európu pred imigrantmi aj pred liberálmi a slobodomurármi z Bruselu,“ tvrdí kňaz János Varga zo Šiah. On sám rozposlal modlitbu vyše 150 ľuďom.

    Väčšina Maďarov na Slovensku s Orbánom sympatizuje, i keď o tom verejne nehovoria, myslí si starosta obce Topoľníky László Bacsó. Podľa neho v EÚ dominujú slobodomurárske názory a Orbán dobre zastupuje národné záujmy Maďarska a má preto sympatie medzi mnohými Maďarmi.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -