Verejnosť musí poznať pravdu. Žitňanská sa vyjadrila ku kauze Gorila

    0
    Ministerka spravodlivosti za Most-Híd Lucia Žitňanská (Autor: SITA)

    Odchod Marka Gajdoša do civilu spôsobil rozruch. Ako informoval portál dennikN.sk, Fico je z jeho odchodu zaskočený „Mňa prekvapuje, že títo ľudia odtiaľ utekajú. Nikto ho nevyháňal… Ak sa niekto zbavuje zodpovednosti, uteká, tak nech je potom radšej ticho,“ odkázal Gajdošovi. Fico odmieta odpovedať, či bol v byte Gorila spolu s Jaroslavom Hačšákom, tak ako sa to píše v spise SIS.

    Ako pripomína, v čase Gorily a druhej Dzurindovej vlády bol v opozícii. „A keby sa aj ukázalo, že to, čo je tam napísané, je pravda, povedzte, čo tam také je napísané. Povedal na mňa niekto, že som niečo ukradol, zobral nejaký úplatok? Tam sú iné mená, iné peniaze,“ vyjadril sa premiér v TA3, pričom potvrdil, že nemá problém a na otázky orgánov činných v trestnom konaní ku kauze Gorila odpovie. Polícia Fica doteraz v súvislosti s touto témou nevypočula.

    Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská je z Gajdošovho odchodu do civilu znepokojená. Podľa nej kauza Gorila traumatizuje celú spoločnosť. Ako informoval spomínaný portál, Žitňanská zastáva názor, že verejnosť má právo poznať výsledky vyšetrovania kauzy. A to bez ohľadu na to, aké sú. „Ak si inštitúcie, ktoré tento prípad vyšetrujú, chcú uchovať dôveryhodnosť, a pokiaľ verejnosť má mať dôveru v tento štát ako právny, tak potom je svätou povinnosťou výsledky vyšetrovania zverejniť,“ povedala ministerka v televízii TA3. Tiež si myslí, že odchod šéfa vyšetrovania kauzy Gorila dôveryhodnosti procesu nepridá.

    „Je kľúčové, aby sme dospeli k času, keď môžeme ukázať verejnosti, k čomu sa vyšetrovatelia dopracovali, bez ohľadu na to, či to bude alebo nebude mať trestnoprávnu dohru,“ podotkla. Ako sama povedala, je dôležité urobiť všetko preto, aby sa výsledky vyšetrovania zverejnili.

    Podľa Fica treba počkať na to, čo vyšetrovanie prinesie, a podľa toho zaujať isté politické stanovisko. „Za 17 rokov v politike sa, prirodzene, stretávate s príbehmi, ktoré môžu pozitívne alebo negatívne ovplyvňovať vaše postavenie na politickej scéne. Pre mňa je dôležité, ak je nejaká kauza, aby sa vyšetrila, a ak budú relevantné závery, aby sa potom vyvodili potrebné dôsledky,“ uzatvoril tému premiér.

    Autor: luc

     

    - Reklama -