Veľké zatýkanie v Nemecku: Začalo sa to ako demonštrácia proti imigrantom, potom si ale začali vybavovať účty iní

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    V pondelok večer prebehla v Lipsku demonštrácia protiimigračného hnutia Pegida. Z pokojného sprievodu sa však v jeho priebehu odtrhla skupina viac ako dvoch stoviek extrémistov, ktorí sa vydali do ulíc robiť výtržnosti.

    Podľa lipskej polície bolo zatknutých celkom 211 účastníkov sprievodu po tom, čo začali demolovať výklady a autá v ľavicovo orientovanej štvrti Connewitz. Polícia uviedla, že mnohých z útočníkov už dobre a dlho pozná, keďže ide o futbalových chuligánov.

    Demonštrácia bola zorganizovaná ako odpoveď na násilné činy, ktoré sa odohrali po celom Nemecku v priebehu osláv silvestrovskej noci. Krádeže, obťažovanie, znásilnenia, z ktorých sú vinení predovšetkým utečenci. A práve z tejto demonštrácie sa odtrhla skupina chuligánov, ktorá má na svedomí mnoho zničených áut, rozbitých okien, dokonca aj zapálili jednu budovu.

    Ako odpoveď na ich vyčíňanie im prítomní ľavicoví radikáli zničili autobus, ktorý si chuligáni objednali. V ten večer zaznamenala polícia celkovo 57 priestupkov. Nemecko v súčasnosti zažíva prudký nárast kriminality, ktorú mnohí pripisujú krajne pravicovo orientovaným skupinám a tiež veľkému množstvu prichádzajúcich žiadateľov o azyl, ktorých je viac ako jeden milión.

    Celý text TU.

    - Reklama -