Väzenského dozorcu stál status proti Lipšicovi flek. Pozrite sa, čo napísal

    0
    Daniel Lipšic (Autor: SITA)

    Pracovník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) napísal na sociálnu sieť “škoda, že mali pištole len na vodu” a pod to dal odkaz na článok o bývalom politikovi Danielovi Lipšicovi, ktorého pred škôlkou v Bratislave napadli tento týždeň štyria zamaskovaní muži. Lipšica postriekali vodou s vodnými pištoľami.

    Riaditeľ väznice Róbert Mudronček preveril podnet týkajúci sa statusu. Zamestnanec sa k jeho napísaniu priznal. V piatok (10.2.) ho za to prepustili zo služobného pomeru “za obzvlášť hrubé porušenie služobnej prísahy a služobnej povinnosti”, informuje spravodajský portál.

    “Odmietam akékoľvek prejavy agresie vo verejnom živote. O to viac, keď sa ich dopúšťa príslušník ozbrojených zložiek, pretože to má ešte aj iný rozmer. A v takomto prípade si myslím, že je vždy namieste nekompromisne konať,” vyhlásila ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

    Prepustený príslušník ZVJS nevysvetlil, prečo status napísal. “Nebudem sa k danej veci vyjadrovať.” Podľa služobnej prísahy je verejným činiteľom, ktorý má byť čestným, statočným a disciplinovaným, svoje sily a schopnosti má vynakladať na ochranu práv občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok.

    Riaditeľ ilavskej väznice považuje zverejnenie statusu za narušenie verejného poriadku, ktoré môže narušiť dôveru verejnosti v Zbor väzenskej a justičnej stráže. Preto zamestnanca prepustili.

    “V súčasnosti sa prejavy nenávisti a extrémizmu v spoločnosti, najmä prostredníctvom sociálnych sietí, výrazne rozširujú a úlohou štátnych orgánov by malo byť pôsobenie proti takýmto prejavom, nie ich šírenie,” napísal riaditeľ väznice o prepustení pracovníka v odôvodnení personálneho rozkazu, ktoré Denníku N poskytlo ministerstvo spravodlivosti.

    - Reklama -