Vallo hovorí o plánovanej antikampani voči jeho osobe. Tohto sa má týkať

    0
    Matúš Vallo (Autor: TASR)

    “Existuje stránka www.matusvallo.com, zatiaľ len s nápisom Čoskoro, ale podľa našich informácií sa má v týchto dňoch naplniť diskreditačným obsahom a začať sa šíriť. Naši priatelia z prostredia etických hackerov zistili, že na stránke už pribudli aj moje fotky,” informoval Matúš Vallo na piatkovej tlačovej konferencii.

    Doplnil, že antikampaň sa má týkať jeho deda Miroslava Válka, jeho práce a zvlášť dvoch projektov pre finančnú skupinu Penta, ktoré realizoval ateliér ValloSadovsky Architects. “O všetkých týchto veciach však už mesiace otvorene komunikujem a nemám čo skrývať,” povedal Vallo, ktorý odmieta šírenie antikampaní.

    Neuviedol, kto má za krokmi proti nemu stáť, mieni sa však brániť. “Nepoviem dnes nič o objednávateľovi ani realizátorovi kampane. My sme pripravení brániť sa prostriedkami trestného práva a preto všetky informácie, ktoré máme, posunieme najskôr prokuratúre,” doplnil Vallo.

    Primátorom Bratislavy chce byť deväť mužov a jedna žena. Okrem architekta a hudobníka Matúša Valla, ktorý má podporu mimoparlamentných strán SPOLU – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, je medzi nezávislými kandidátmi súčasný šéf Ivo Nesrovnal, bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková. O post bratislavského primátora sa bude uchádzať aj advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska, a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ – nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí kandiduje Viktor Béreš. Jediným spoločným kandidátom opozície OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, NOVA, Zmena zdola a OKS na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty – strany vlastencov Roman Ruhig.

    Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra.

    - Reklama -