VIEME PRVÍ Exsiskár Kosík podozrivý z únosu Michala Kováča ml.: Zadržali s ním známu slovenskú celebritu. Ukrývala ho ona?

    0
    Ľuboš Kosík. (Autor: Minv.sk)

    Prípad únosu Michala Kováča ml. z polovice 90. rokov opäť pulzuje životom. Včera vo večerných hodinách mal prísť Kosíkovi na zúbok Interpol. Exsiskár sa podľa informácií PL.sk skrýval v Mali u jednej z významných slovenských celebrít Ibrahima Maigu, ktorý z týchto končín aj pochádza. Bývalého policajta a „čierneho baču“ mali nájsť spolu, no Ibiho policajti prepustili. Zabávač a spevák, ktorý sa na výslnie dostal práve v 90. rokoch, mal s Kosíkom udržovať kamarátske vzťahy. Redakcia PL.sk sa Maigu snažila kontaktovať na mobilnom čísle, no  to bolo “dočasne nedostupné”.

    „Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku bol Národnou ústredňou Interpol informovaný o zadržaní odsúdeného Ľuboša Kosíka. Odsúdený bol zadržaný na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu v krajine Mali. ŠTS bol požiadaný o zabezpečenie prekladu zatýkacieho rozkazu do francúzskeho jazyka. Po vyhotovení prekladu zašle súd uvedené materiály Ministerstvu spravodlivosti SR, ktoré požiadame o vyžiadanie odsúdeného na výkon trestu odňatia slobody,“ uviedla dnes pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

    Ľuboš Kosík sa mal skrývať v Mali u Ibrahima Maigu. Zdroj: TASR

    - Reklama -