VIDEO Začína to pripomínať genocídu tohto národa, hovorí o slovenskom zdravotníctve Kollár

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)
    Kollár sa o výsledky Eurostatu oprel vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. „Na Slovensku (ročne) zomrie 26 000 ľudí zbytočne a viete prečo? Pretože slovenské zdravotníctvo nefunguje. Je rozkrádané skupinami, oligarchami a vládnymi pucipajtášmi,“ vraví v úvode opozičný poslanec. 
     
    Podľa Kollára, ktorý na zázname cituje z údajov štatistického úradu EÚ, zomrie na Slovensku ročne až 10 500 osôb z dôvodu zanedbanej zdravotnej starostlivosti. Zanedbaná prevencia je u nás každoročne príčinou vyše 15 000 úmrtí. „Začína to pripomínať genocídu tohto národa,“ píše Kollár v komentári k videu. 
     
    „Viete, čo je tragédia, že iba tri krajiny v EÚ nemajú štátom riešenú prevenciu a kvôli (zanedbanej) prevencii zomrie 15 000 ľudí. Pozrite sa na také Francúzsko, kde je iba 23,9 percenta odvrátiteľných úmrtí, u nás je to raz toľko. Pekne si to tu rozkrádame. Tety Anky, maséri Kostkovia, ku koncu roka máme v zdravotnej (poisťovni) a nemocniciach miliardu (eur) dlžôb a umierajú nám tu zbytočne ľudia,“ tvrdí Kollár s tým, že sme v tomto smere poslední spomedzi krajín V4.  
     
    Líder hnutia Sme rodina vo videu navrhuje trestať politikov za nedbanlivosť. „Kedy začneme za nedbanlivosť trestať politikov, ktorí dospeli do takého štádia, že toto zdravotníctvo je len rozkrádané, stále naň pýtajú viac peňazí, ale umiera nám tu zbytočne 26 000 ľudí? Pýtam sa, kto je za toto zodpovedný?“ dožaduje sa Kollár vyvodenia personálnej zodpovednosti. 
     
    Podľa Eurostatu zomrie na Slovensku najviac mužov aj žien na ischemickú chorobu srdca. Najnižší výskyt úmrtí na túto chorobu zaregistrovalo u oboch pohlaví Francúzsko a Holandsko.
     
     
    - Reklama -