VIDEO: Vitajte v Islamskom štáte Nemecko! Na Oktoberfeste sa nepodáva alkohol. Z kolínskej katedrály je mešita a Brandenburská brána reprezentuje islam

    0
    Známa kolínska katedrála sa vo videu „Vitajte v Islamskom štáte Nemecko“ objavuje s islamskými symbolmi (Autor: Facebook, AfD interessierte Bürger)

    Rozruch, kontroverzia a veľký frmol boli už vopred zaručené. Napokon, nič iné sa ani od videa z dielne konzervatívnej záujmovej skupiny pod názvom Secure America Now (v preklade Ochrániť Ameriku teraz, pozn. red.) nedalo čakať.

    Video má podtitul s názvom „New Kultur of Islam“ a nepriamo tak kriticky poukazuje na politiku americkej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, ktorá sa netají svojím pozitívnym vzťahom k migrácii. Či má skupina Secure America Now priame prepojenie s Clintonovej rivalom v boji o prezidentské kreslo Donaldom Trumpom alebo ide len o jeho sympatizantov, nevedno.

    Predmetné video pobúrilo nielen nemeckých moslimov. Zdroj: Youtube

    Satirický 93-sekundový klip je natočený v štýle propagačných turistických videí, ktoré ospevujú krásy konkrétnej krajiny, mesta, prípadne regiónu.

    V tomto prípade má ísť o nové“ Nemecko v roku 2020, ktoré je už teraz moslimskou krajinou, respektíve kalifátom Islamského štátu. „Infiltrácia sýrskych utečencov dovolila našim statočným džihádistickým bojovníkom prispôsobiť si a konvertovať Nemecko, čím sa rozšíril náš kalifát. Naši západní protivníci utláčali našich ľudí, nútili ich prespávať na uliciach a vlakových staniciach. Teraz aj vďaka nášmu kalifovi Abú Bakrovi al-Bagdádimu žijú, ako si zaslúžia,“ zaznie vo videu.

    Navyše symboly bývalého, t. j. kresťanského Nemecka, ako napríklad katedrála v Kolíne nad Rýnom, svetoznámy bavorský zámok Neuschwanstein či Brandenburská brána v Berlíne boli modifikované do stavu vyhovujúceho novému majoritnému obyvateľstvu. Na Oktoberfeste sa nepodáva alkohol ani bravčové, kolínska katedrála bola pretvorená na mešitu a Brandenburská brána je vyzdobená insígniami Islamského štátu v kombinácii s nemeckou vlajkou. 

    Video počin amerických tvorcov zožal veľmi ostrú kritiku zo strany nemeckých médií, ktoré ho označili za xenofóbny. 

    Nejde pritom o prvé video spomínanej skupiny Secure America Now.

    Pred viac ako dvoma týždňami pustili do éteru „francúzsku verziu“, teda satirické video, ktoré poukazuje na situáciu Francúzska v roku 2020, po štyroch rokoch potenciálneho prezidentovania Hillary Clintonovej.

    Prvé zo série tematických satirických videí bolo zamerané na Francúzsko. Zdroj: Youtube 

    „Okrem Francúzska a Nemecka pripravujeme aj americkú verziu. Tá vyjde už čoskoro, keďže voľby sú predo dvermi,“ cituje portál Breitbart hovorcu skupiny Josha Cantera.

    Aktivity skupiny na sociálnych sieťach sú primárne zamerané na konzervatívnych a umiernených voličov v troch štátoch: Florida, Nevada a Severná Karolína. 

    V Secure America Now sa s tým „nepárajú“. Zdroj: Facebook, Secure America Now

    - Reklama -