VIDEO V kauze vraždy Kuciaka dnes vypovedajú psychologička aj IT znalec. Budú sa vysvetľovať milióny riadkov od operátorov

    0
    Marian Kočner (Autor: TASR)

    Kriminalista z odboru informačných technológií Dušan Mikulaj by mal súdu uviesť, či sa na základe digitálnych stôp dá zistiť, či sa mohli obžalovaní Kočner a Zsuzsová stretnúť v čase vraždy, a to podľa polohy ich telefónov.

    Mikulaj mal na ŠTS vypovedať už v máji, keď na súd prišiel. Kriminalista mal byť vypočúvaný ako svedok, nie znalec. Jeho výpoveď však odložili, pretože predsedníčka senátu Ružena Sabová chcela, aby jej vysvetlil, akým spôsobom spracoval údaje od operátorov. Mikulaj ozrejmil, že je to proces na niekoľko hodín, operátori mu poskytli milióny riadkov údajov. Na pondelok by mal mať pripravenú prezentáciu tak, ako ju mali znalci z Europolu, keď na ŠTS vypovedali.

    Pozri fotogalériu z pojednávania

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    - Reklama -