VIDEO Už nielen Rómovia, ale aj utečenci majú byť šťastní a úspešní. Liberál rozšíril prezidentove slová na celú Európu

    0
    Martin Poliačik (Autor: TASR)

    Liberál z opozičnej strany SaS Martin Poliačik približuje, že v stredu rokovalo Parlamentné zhromaždenie Rady Európy o riešeniach súčasnej migračnej krízy. Poliačik k téme prezentoval stanovisko liberálov z ALDE.

    V prejave, ktorý zverejnil vo videu na sociálnej sieti, tvrdí, že bolo dosť ľudí obvinených zo spáchania vecí, ktoré sú príčinou problémov vo viacerých krajinách. „Moslimovia boli obvinení z terorizmu. Viacerí boli obvinení z toho, že robia príliš veľa, poprípade nie dosť,“ približuje. Podľa jeho slov sa diskusia od apríla tohto roka pohla napred a urobil sa kus práce.

    Potom sa vo svojej reči vrátil k prejavu prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý pred pár dňami predniesol v parlamente poslancom správu o stave republiky. „… pokiaľ budú Rómovia šťastní a úspešní, Slovensko bude šťastné a úspešné,“ tlmočil Poliačik prezidentove slová. „Ja by som to rád rozšíril na utečencov v Európe. Ak utečenci budú šťastní a úspešní, Európa bude rovnako šťastná a úspešná,“ podotkol liberál a doplnil, že v nej bude menej konfliktov či terorizmu. Naopak, podľa jeho názoru v takej situácii bude viac práce, možností vzdelania, kultúrnej či ideologickej výmeny.

    Zdroj: Facebook/Martin Poliačik

    - Reklama -