VIDEO Útok pred tureckou ambasádou: Dobodali troch ľudí. Útočiť mali priaznivci Erdogana a obeťami sú vraj Kurdi

    0
    Recep Tayyip Erdogan (Autor: TASR)

    Pred tureckou ambasádou v Bruseli sa zišiel dav Kurdov, keď sa v médiách rozšírila informácia, že pred budovou, kde bola zriadená hlasovacia miestnosť, dobodali troch ľudí. Napadnutí mali byť podľa britského denníka The Sun práve členovia kurdskej komunity. Obete z útoku vinia priaznivcov tureckého prezidenta Erdogana, ktorí boli hlasovať za posilnenie jeho kompetencií.

    Políciou nepotvrdené správy uvádzajú, že rezné a bodné zranenia utrpeli údajne traja ľudia. Po incidente sa pred ambasádou Turecka začali zhromažďovať rozhnevaní Kurdi a zasahovať musela polícia. Malo ísť údajne o stovky protestujúcich, ale polícia je na informácie skúpa, lebo ide o citlivú záležitosť.

    Kurdská organizácia NavBel uviedla, že medzi zranenými je aj 60-ročná žena. Útočníci mali byť údajne štyria a jeden z nich sa vraj utiekol skryť na ambasádu, ale aj toho polícia zatkla. Kurdská tlačová agentúra Firat News uvádza, že obeťami boli etnickí Kurdi, na ktorých zaútočili priaznivci prezidenta Erdogana.

    Kurdov, ktorí požadujú desaťročia nezávislosť a vlastný štát, považuje Ankara za separatistov a Kurdskú stranu pracujúcich za teroristov. Predstavitelia Kurdov v Turecku tvrdia, že ich vláda utláča a snaží sa im zabrániť v dosiahnutí samostatnosti. Len pripomeňme, že sú to práve kurdské ozbrojené jednotky, ktoré sa aktívne podieľali a podieľajú na viacerých úspešných operáciách proti teroristom v Iraku a Sýrii.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -