VIDEO USA zisťovali, či dokážu zneškodniť raketu vypálenú Severnou Kóreou. Zostrelili vlastnú balistickú strelu

    0
    Raketa, ilustračné foto (Autor: Hans Štembera)

    Americká armáda vypálila ICBM z lokality na Marshallových ostrovoch v Tichom oceáne, sledovala jej dráhu a potom vypustila z kalifornskej leteckej základne Vandenberg raketu, ktorá zneškodnila túto medzikontinentálni balistickú strelu.

    Severná Kórea v posledných mesiacoch skúšobne vypálila viacero rôznych rakiet, vrátane balistickej strely s doletom niekoľkých stoviek kilometrov. To zvýšilo napätie na Kórejskom polostrove.

    Severokórejský režim dúfa, že vyvinie rakety dlhého doletu, ktoré budú schopné zasiahnuť ciele na pevnine Spojených štátov, vyhlásili americkí predstavitelia.

    “Tento systém je životne dôležitý pre obranu našej vlasti a tento test dokazuje, že máme schopný, spoľahlivý zastrašujúci zbrojný arzenál proti veľmi reálnej hrozbe,” vyhlásil viceadmirál Jim Syring z armádnej Agentúry pre raketovú obranu po utorkovej úspešnej skúške.

    Armáda oznámila, že raketa vypálená z leteckej základne Vandenberg vrazila do bojovej hlavice, keď sa tá po vystrelení z atolu v Tichom oceáne pohybovala mimo zemskej atmosféry.

    Test stál 244 miliónov dolárov.

    Zdroj: YouTube/ RT

    Zdroj: YouTube/ Fox News

    - Reklama -