VIDEO Slovenská Božena v akcii! Osvedčila sa v mínových poliach a dnes je z nej bič na demonštrantov

    0
    Systém Božena Riot pri nácviku polície (Autor: Bozena.eu)

    Predošlé verzie armádneho systému Božena boli určené „na likvidáciu všetkých konvenčných protipechotných a protitankových mín a na asistenciu pri odstraňovaní improvizovaných výbušných zariadení“. Modifikovaná verzia tohto stroja, ktorú si všimli už aj zahraničné médiá, nie je určená na bojové pole, ale pre policajtov.

    Božena s doplnkovým označením Riot, čo v preklade znamená nepokoj, nie je na to, aby odstraňovala nevybuchnutú muníciu a míny z bojových polí. Táto upravená verzia na diaľku ovládaného obrneného vozidla je určená na „reguláciu nepokojov a kontrolu davu v uliciach a v zastavaných oblastiach“. To znamená, že ju polícia použije najmä pri rozháňaní protestov a blokovaní ulíc v prípade potreby.

    Mobilný systém sa môže v priebehu sekúnd premeniť na neprestupnú stenu, ktorá sa vie podľa potreby rozširovať a zužovať. Božena Riot je pritom vybavená rôznymi doplnkami, ktoré majú pomáhať pri potláčaní masových protestov.

    Novú „hračku“ pre policajtov z dielne slovenských zbrojárov si všimla aj facebooková skupina In The Now, ktorá prináša správy o novinkách z rôznych oblastí života.

    - Reklama -